مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

کلینیک روانشناسی دکتر سلام (مرکز مشاوره دکترسلام)
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
سرعت و سهولت

فرآیند نوبت دهی در اسرع وقت صورت میگیرد و حداکثر طی 10دقیقه به تراپیست مجرب در حیطه درخواستی وصل میشوید.

تعرفه های مصوب

کلیه خدمات با تعرفه کمتر از تعرفه مصوب 1402 انجام میشود. همچنین تمامی مشاورین بیش از 10سال تجربه کاری دارند.

تایم کاری منعطف

شما در هر ساعت از شبانه روز و حتی در ایام تعطیل، میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری استفاده کنید.

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

افسردگی پنهان

مشاوره و درمان افسردگی پنهان

فهرست مطالب

افسردگی پنهان یک “اپیدمی خاموش” است که میتواند تمام دوره های زندگی (کودکی، بزرگسالی و سالمندی) را تحت تاثیر قرار دهد و با احساس طولانی مدت غم و اندوه و مالیخولیا مشخص می شود که به طور بسیار منفی در زندگی روزمره افراد دخالت می کند و باعث درد درونی شدید آنها می شود. ما می توانیم آن را به عنوان خفیف، متوسط یا شدید طبقه بندی کنیم که اغلب با از دست دادن عزت نفس، علاقه و لذت، احساس گناه شدید، مشکل در خوردن یا خوابیدن و احساس قابل توجهی از خستگی، ضعف و عدم تمرکز همراه است.

اگر به دنبال تشخیص یا درمان افسردگی پنهان هستید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز با شماره 09212014880 تماس بگیرید و از خدمات مشاوره افسردگی (حضوری، تلفنی، آنلاین) کلینیک روانشناسی دکترسلام استفاده کنید.

مطالعه این مطلب توصیه میشود: مشاوره روانشناسی آنلاین

مشاوره راه های درمان افسردگی پنهان

افسردگی پنهان چیست؟

افسردگی پنهان یک وضعیت احساسی است که در بسیاری از موارد شناخته نمی‌شود یا تشخیص داده نمی‌شود. این نوع افسردگی ممکن است به دلیل ترکیبی از عوامل روانشناختی و فیزیولوژیکی به وجود آید و می‌تواند بر روی روحیه، انگیزه و عملکرد فرد تاثیر بگذارد.

افسردگی پنهان معمولاً با علائمی مانند کاهش انرژی، افکار منفی، تغییر در الگوی خواب و اشتها، افزایش درد بدن، کاهش تمرکز و عدم توانایی در انجام وظایف روزمره همراه است. اما به دلیل عدم تشخیص و شناخته نشدن به عنوان افسردگی، معمولاً افراد آن را به مشکلات فیزیکی یا استرس مربوط می‌کنند.

افسردگی پنهان می‌تواند به صورت موقتی و یا مداوم باشد. در هر صورت، مهم است که افرادی که احساس افسردگی مخفی می‌کنند، به افراد مورد اعتماد خود اعتماد کنند و در مورد حالت احساسی خود صحبت کنند. همچنین، مراجعه به یک متخصص روانشناسی می‌تواند در تشخیص و درمان این نوع افسردگی مفید باشد.

مطالعه این مطلب توصیه میشود: درمان افسردگی اساسی

راه های درمان افسردگی پنهان

با اختلال افسردگی پنهان ممکن است به نظر برسد به بن بست رسیده اید، اما شما یک مورد مجزا نیستید، افسردگی پنهان یک مشکل شایع است و در صورت عدم درمان می تواند یک تهدید جدی برای تمام جنبه های زندگی شما باشد. در ادامه به برخی از راه های درمان افسردگی پنهان میپردازیم:

مطالعه این مطلب توصیه میشود: درمان افسردگی و اضطراب

1. افسردگی را بشناسید

بین غم و افسردگی تفاوت قائل شوید. دلایل زیادی برای احساس غم مانند از دست دادن شغل، از دست دادن یکی از عزیزان، احساس انزوا، یک رویداد آسیب زا یا هر موقعیت پرتنش دیگری وجود دارد. هرکسی در مقطعی احساس غم و اندوه را تجربه می کند. طبیعی است که گاهی غمگین باشیم. مشکل زمانی شروع می شود اگر دیگر از آن خارج نشوید. اگر در حالت غم و اندوه دائمی گیر کردید، این افسردگی است. علاوه بر این، ممکن است افسرده و غمگین باشید و دلیلی برای بودن نداشته باشید. برای دانستن راه های درمان افسردگی پنهان، ابتدا باید افسردگی را بشناسید.

2. بپذیرید که افسردگی یک بیماری فیزیولوژیکی است

بپذیرید که افسردگی یک بیماری فیزیولوژیکی است درست مثل سرماخوردگی. افسردگی فقط “در سر شما” نیست. تحقیقات نشان داده است که این یک بیماری ارگانیک است که نیاز به نظارت پزشکی دارد. انتقال دهنده های عصبی بعنوان پیام رسان بین سلول های مغز عمل می کنند. اعتقاد بر این است که سطوح بالای غیرعادی انتقال دهنده های عصبی در افسردگی نقش دارند. همچنین تغییرات در تعادل هورمونی می تواند باعث افسردگی شود. این نوع عدم تعادل می تواند با مشکلات تیروئید، یائسگی یا بارداری در مراحل اولیه رخ دهد.

تغییرات فیزیکی در مغز افراد افسرده مشاهده شده است. اهمیت این امر ناشناخته است، اما این نوع مشاهده می تواند روزی علت افسردگی را توضیح دهد. همچنین افسردگی اغلب در خانواده وجود دارد. این نشان می دهد که ژن های افسردگی خاصی وجود دارد. محققان فعالانه برای شناسایی آنها کار می کنند.

خواندن اینکه افسردگی می تواند ژنتیکی باشد و اینکه فرزندان شما ممکن است در معرض خطر بیشتری برای افسرده شدن باشند، می تواند منجر به احساس گناه شود. به یاد داشته باشید که شما هیچ قدرتی بر میراث ژنتیکی خود ندارید. در عوض، سعی کنید آنچه را که می توانید کنترل کنید و با یک روانشناس متخصص افسردگی درمورد راه های درمان افسردگی پنهان مشورت کنید.

افسردگی پنهان می تواند منجر به مشکلات جسمی و روانی دیگری شود. مهم است که با روانشناس خود در مورد آنچه در حال گذران هستید در میان بگذارید. اگر برای روان درمانی اقدام کنید، در اغلب موارد میتوانید بدون دارو در عرض چندجلسه افسردگی پنهان را درمان کنید.

3. برای مشاوره و روان درمانی آماده شوید

برای مشاوره درمان افسردگی پنهان آماده شوید. مشاوره و روان درمانی به سرعت انجام می شود. در اینجا نحوه بهترین استفاده از وقت خود در جلسه درمانی آورده شده است.

  • علائم خود را فهرست کنید
  • اطلاعات شخصی مهم، از جمله رویدادهای مهم زندگی خود را فهرست کنید.
  • فهرستی از داروهایی که مصرف می‌کنید تهیه کنید، همچنین مکمل‌های غذایی به شکل ویتامین یا سایر موارد را در آن قرار دهید.

هر سوالی را که می خواهید از روانشناس خود بپرسید یادداشت کنید. این سوالات میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • راه های درمان افسردگی پنهان چیست؟
  • چگونه می توانم افسردگی خود را در کنار سایر مشکلات سلامتی خود به بهترین نحو مدیریت کنم؟
  • آیا می توانید درمان های جایگزین یا مکمل را پیشنهاد دهید؟

احتمالاً روانشناس نیز سؤالاتی از شما خواهد داشت. برای پاسخ به سوالات زیر آماده باشید.

  • آیا کسی از نزدیکان شما رنج می برد یا از علائم مشابه شما رنج می برد؟
  • اولین بار چه زمانی متوجه علائم خود شدید؟
  • آیا مدام احساس ناراحتی می کنید یا حالات شما در حال تغییر است؟
  • آیا تا به حال افکار خودکشی داشته اید؟
  • در خوابیدن شبانه مشکلی ندارید؟ جدیدا تغییراتی بوجود نیامده است؟
  • آیا فعالیت های روزانه شما مختل شده است؟
  • آیا الکل یا مواد مخدر مصرف می کنید؟
  • آیا تا به حال برای شما بیماری روانی تشخیص داده شده است؟

4. در جلسات روان درمانی شرکت کنید

روان درمانی که رویکردهای مختلفی دارد، یک درمان ضروری در مبارزه با افسردگی است. روان درمانی می تواند به شما کمک کند تا تعادل و کنترل بهتری بر زندگی خود داشته باشید و در عین حال علائم افسردگی را کاهش دهید. همچنین می تواند شما را برای مدیریت بهتر موقعیت های پرتنش آینده که میتواند منجر به افسردگی موقعیتی شود مجهز کند.

در طول جلسات درمانی، رفتار و افکار خود، رابطه و تجربیات خود را تجزیه و تحلیل خواهید کرد. این به شما کمک می کند افسردگی خود و همچنین انتخاب های سبک زندگی خود را بهتر درک کنید. همچنین یاد خواهید گرفت که برای تعیین اهداف واقعی با مشکلات زندگی بهتر روبرو شوید و آنها را حل کنید. همه اینها می تواند شما را به سمت اعتماد به نفس تر و شادتر از خود هدایت کند. حتی اگر تمایلی به آن ندارید به جلسات درمانی خود بروید. حضور منظم در جلسات مشاوره خودش راه نجات از افسردگی است.

5. دارو درمانی حتما طبق نظر پزشک باشد

داروهای خود را مصرف کنید. اگر پزشک دارویی برای افسردگی شما تجویز کرده است، آن را با دوز و دفعات توصیه شده مصرف کنید. درمان را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید.

اگر در حال تلاش برای باردار شدن هستید یا در حال حاضر باردار هستید، مهم است که داروهای خود را با پزشک خود در میان بگذارید. برخی از داروهای ضد افسردگی می توانند خطراتی برای سلامتی جنین ایجاد کنند. شما باید با پزشک خود برای طراحی یک نوع درمان مناسب برای شما و کودکتان همکاری کنید.

6. تصویرسازی ذهنی مثبت داشته باشید

هر روز ایجاد تصاویر ذهنی مثبت را تمرین کنید. از نظر بالینی، این درمان رفتاری شناختی نامیده می‌شود و رایج‌ترین روش درمانی برای درمان افسردگی است. این تلاش آگاهانه ای است که برای شناسایی باورها و رفتارهای منفی خود انجام می دهید. شما باید انتخاب کنید که آنها را با افکار سالم تر و مثبت تر جایگزین کنید. به هر حال شما نمی توانید هر موقعیت ناخواسته ای را کنترل کنید، اما همیشه می توانید نحوه برخورد و فکر کردن در مورد آن موقعیت ها را کنترل کنید.

برای تقویت مهارت‌های خود در ایجاد تصویرسازی ذهنی مثبت، از درمانگری کمک بگیرید که می‌تواند به شما کمک کند موقعیت‌های منفی زندگی‌تان را شناسایی کنید و شما را تشویق کند تا با دیدی خوش‌بینانه‌تر به آنها نگاه کنید.

7. ورزش کنید

فعالیت بدنی و ورزش، علائم افسردگی را کاهش می دهد، بنابراین حرکت کنید. کاری را پیدا کنید که به اندازه کافی از انجام آن به طور منظم (چند بار در هفته) لذت می برید، مانند:

  • پیاده روی
  • دویدن
  • ورزش های تیمی (تنیس، والیبال، فوتبال و غیره)
  • باغبانی
  • شنا
  • پرورش اندام

8. استرس خود را مدیریت کنید

استرس خود را مدیریت کنید . مدیتیشن، یوگا یا تای چی انجام دهید. تعادل را به زندگی خود بازگردانید. همچنین خوب بخوابید. خواب با کیفیت برای سلامت کلی جسمی و روانی شما بسیار مهم است. اگر در به خواب رفتن مشکل دارید با روانشناس خود مشورت کنید.

9. به گردش بروید

بیرون رفتن ممکن است آخرین چیزی باشد که در هنگام افسردگی به ذهنتان می رسد، اما مهم است که منزوی نشوید. سعی کنید بیرون بروید و خودتان را مشغول نگه دارید. با خانواده و دوستان خود در ارتباط باشید و از تفریحات سالم برای بهود سلامت روان استفاده کنید.

10. یک دفتر یادداشت داشته باشید

مهم است که از افکار خود آگاه باشید و بدانید چگونه افکارتان بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد تا به طور مؤثر با افسردگی خود مبارزه کنید. در نظر داشته باشید که برای ثبت، تجزیه و تحلیل افکار خود یک دفتر یادداشت داشته باشید. در نظر داشته باشید که درمانگرتان یادداشت های شما را بخواند.

11. سوء مصرف مواد مخدر را متوقف کنید

سوء مصرف الکل، نیکوتین یا مواد مخدر غیرقانونی یک عامل خطر برای افسردگی است. در حالی که استفاده از این مواد می تواند به طور موقت علائم افسردگی را پنهان کند، ولی در واقع می توانند افسردگی را در دراز مدت بدتر کنند.

12. ارتباط بین ذهن و بدن خود را تقویت کنید

پزشکان طب جایگزین متقاعد شده اند که باید بین ذهن و بدن هماهنگی وجود داشته باشد. تکنیک های تقویت ارتباط ذهن و بدن عبارتند از:

  • طب سوزنی
  • یوگا
  • ماساژ درمانی
  • تصویرسازی ذهنی نظارت شده

معرفی راه های درمان افسردگی پنهان

علائم افسردگی پنهان (نشانه های جسمی)

در حالی که برخی افراد افسردگی خود را از طریق علائم روانی بروز می دهند، برخی دیگر از افسردگی پنهان رنج می برند.

  • سردرد و میگرن یکی از علائم اصلی درد روان تنی است که می تواند نشان دهنده افسردگی پنهان باشد. به خصوص اگر معمولاً مستعد این نوع درد نیستید.
  • خستگی صبحگاهی، احساس خستگی به محض بیدار شدن از خواب و خستگی مفرط ناگهانی که در طول روز اتفاق می‌افتد معمولاً از علائم افسردگی پنهان هستند. اختلالات خواب همراه با بی خوابی، مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن در نیمه شب همراه با بی قراری ذهنی از علائم نسبتاً شایع شکست عصبی هستند.
  • به عنوان بخشی از افسردگی پنهان، درد عضلانی مانند گرفتگی عضلات، کمردرد، درد روماتولوژیک، بی حسی در پاها و یا دست ها و درد قفسه سینه نیز ممکن است ظاهر شود.
  • در سطح گوارشی، افسردگی پنهان می تواند منجر به شروع سندرم روده تحریک پذیر، اسهال مزمن یا یبوست مکرر، درد شکم و رفلاکس معده شود. از آنجایی که معده به عنوان مغز دوم بدن در نظر گرفته می شود، جای تعجب نیست که افسردگی پنهان به معده درد تبدیل شود.
  • در سطح جنسی، زمانی که هیچ مشکلی برای سلامتی، عدم تعادل هورمونی یا علل فیزیکی وجود ندارد، از دست دادن میل جنسی و ناتوانی جنسی در مردان یا سرد مزاجی در زنان ممکن است منعکس کننده افسردگی پنهان باشد.
  • اختلالات خوردن با پرخوری عصبی، بی اشتهایی یا ارتورکسیا نیز می تواند افسردگی را پنهان کند. غذا اساس زندگی است و رابطه ما با غذا می تواند خیلی چیزها از جمله رنج روانی را توضیح دهد. امتناع از خوردن می تواند منعکس کننده انزجار و از دست دادن اشتها برای زندگی باشد، همانطور که پرخوری عصبی و نیاز سرکوب ناپذیر برای پر کردن خود می تواند بیانگر نیاز به پر کردن خلاء باشد.

مطالعه این مطلب توصیه میشود: درمان افسردگی حاد

مشاوره بررسی علائم افسردگی پنهان و راه های درمان

علائم افسردگی پنهان (نشانه های روانی-رفتاری)

آنچه ممکن است در کشف افسردگی پنهان جالب باشد این سوال است: اگر نمی دانید افسردگی دارید، دیگران چگونه باید تشخیص دهند که چه اتفاقی در حال وقوع است؟ بهتر است مشخص شود که چه چیزی افسردگی پنهان را تشکیل می دهد. علائم افسردگی پنهان، در همه افراد افسرده شناسایی نمی شود اما میتواند نشانه از ابتلا به افسردگی باشد.

1. کمالگرایی: کمالگرایی همیشه ویژگی مثبتی نیست و داشتن یک رگه از کمال گرایی میتواند نشانه ای از افسردگی باشد. اگر شما دائماً وضعیت خود را اندازه گیری و ارزیابی می کنید و تمایل شدیدی دارید که همه چیز عالی و بی نظیر جلو برود، ممکن است نشان از ضعف اعتماد به نفس و افکار مسموم ناشی از افسردگی پنهان باشد.

2. احساس مسئولیت بیش از حد: اگر شما نسبت به وظایف، تعهد و وفاداری خود بسیار حساس هستید و بیش از حد احساس مسئولیت می کنید، این موضوع ممکن است ریشه ای در افسردگی داشته باشد که باعث میشود شخص از هرگونه قضاوت و یا انتقاد فراری باشد. همچنین حساسیت افراطی می تواند شما را در برابر ابتلا به افسردگی آسیب پذیر کند. به همین دلیل اجساس مسئولیت بیش از حد در خیلی از مواقع میتواند جزو علائم افسردگی پنهان باشد.

3. مشکل در پذیرش و ابراز احساسات: اگر همیشه احساساتی مانند ناراحتی، خشم و ناامیدی را از دید دیگران پنهان می کنید، کلماتی برای بیان اغلب احساسات خود پیدا نمی کنید و یا بیشتر اوقات احساسات خود را در درون خود زندانی میکنید، این موضوع نیز ممکن است از علائم افسردگی پنهان باشد.

4. نگرانی بیش از حد: اگر شما کسی نیستید که بتوانید به راحتی در زمان حال بمانید و زمان زیادی صرف نگرانی در مورد اینکه چه اتفاقی می‌افتد را میگذرانید نیز ممکن است از علائم افسردگی پنهان باشد.

5. استفاده زیاد از دستاوردها برای احساس مفید بودن: اگر شما بیش از حد بر فعالیت ها و دستاوردها خود تکیه می کنید تا حواس تان را از ناامنی ها و ترس های درونی پرت کنید، ممکن است ندانید که چه چیزی به جز آن دستاوردها و وظایف، عزت نفس شما را بالاتر می برد و همین علامتی از افسردگی پنهان باشد.

1. علائم افسردگی پنهان در مردان

برای بسیاری از مردان دشوار است که آشکارا در مورد احساسات خود صحبت کنند و احساس غم و اندوه یا از دست دادن خود را به اشتراک بگذارند و یا به جلسات مشاوره درمان افسردگی در مردان مراجعه کنند. مرد تمایل دارد افسردگی و احساس بی ارزشی مرتبط با آن را به عنوان یک شکست یا ضعف درک کند. به این دلایل، مردان معمولا افسردگی خود را با عصبانیت، ناامیدی، کار بیش از حد، سوء مصرف مواد یا رفتارهای خطرناک برطرف می کنند. رفتارهای انفجاری آنها تشخیص افسردگی را برای دیگران دشوار می کند. مردان کمتر از زنان از افسردگی رنج می برند، اما مردان افسرده چهار برابر بیشتر احتمال دارد به خودکشی متوسل شوند.

2. علائم افسردگی پنهان در زنان

افسردگی در زنان دو برابر مردان است. تغییرات هورمونی ماهانه، تولد فرزند و فشارهای اجتماعی از علل شایع افسردگی پنهان زنان است. اکثر زنان در بیان نیازهای خود مشکل دارند و جرات ابراز خشم یا ناامیدی خود را ندارند. واکنش آنها به استرس متفاوت از مردان است. آنها تمایل دارند خود را سرزنش کنند و این احساس را درونی کنند، در حالی که مردان راحت تر تقصیر را به گردن دیگری می اندازند. درست است که آنها آشکارتر از مردان احساس شکست، غم، گناه یا اعتماد به نفس پایین خود را با دوستان خود در میان می گذارند، اما نشخوار فکری و تجزیه و تحلیل بیش از حد افکار افسرده، تمایل بیشتری به احساس گناه و ناامیدی دارند.

3. علائم افسردگی پنهان در کودکان و نوجوانان

علائم افسردگی پنهان در کودکان و نوجوانان اغلب ساده تلقی می‌شوند، زیرا در این سن به عنوان حالت‌های خلقی رایج در نظر گرفته می‌شوند. با این حال، یک دوره طولانی افسردگی در یک فرد کم سن و سال می تواند بر ادراک از خود، دیدگاه آنها نسبت به زندگی و انگیزه آنها برای موفقیت در بزرگسالی تأثیر بگذارد.

4. علائم افسردگی پنهان در افراد مسن

پیری عموماً با از دست دادن تحرک، کاهش استقلال، مرگ عزیزان، کوچک شدن دایره اجتماعی و کاهش فعالیت همراه است. با وجود این واقعیت جدید، افسردگی را نباید برای یک فرد مسن طبیعی دانست. برعکس، ما باید نسبت به علائم افسردگی در این هوشیاری مضاعف داشته باشیم، زیرا یک فرد مسن تمایل دارد بیشتر در مورد رنج جسمی خود صحبت کند تا رنج عاطفی خود. به همین دلیل ممکن از درون احساسات بسیار بدی را تجربه کند.

چهره های دیگری از افسردگی پنهان زنان و مردان

به طور طبیعی اگر در مدارس از افسردگی بیشتر صحبت می شد، ممکن بود بیشتر قابل تشخیص باشد و افراد بیشتری تحت درمان قرار بگیرند. ادوارد بولمور (روانپزشک بریتانیایی) در این زمینه میگوید که افسردگی به قدری گسترده و اثرات اقتصادی آن به قدری بزرگ است که اگر در زمان نگارش این مقاله تنها در انگلستان درمان شود، نرخ رشد سالانه اقتصاد سه برابر می شود.

1. پرخاشگری

ممکن است خوانندگان را شگفت زده کند که افسردگی چهره های زیادی دارد. از علائم اصلی افسردگی میتوان اختلالات اشتها و خواب، افکار مرگ و خودکشی، بیقراری، بی انگیزگی، ناتوانی در تمرکز و بی علاقگی به فعالیت های لذت بخش قبلی را نام برد. اما چهره های دیگر افسردگی می تواند به صورت خشم، تحریک پذیری، مخالفت و سرکشی به ویژه در کودکان و نوجوانان ظاهر شود. واضح است که تصور اکثر مردم از افسردگی درست نیست و بسیاری از مردم از احتمال افسردگی خود بی خبرند. در واقع برای افراد بزرگسال، دور از تصور نیست که افسردگی به صورت خلق و خوی عصبانی یا تحریک‌پذیر ظاهر شود و هر گونه بروز بدخلقی مداوم و خارج الگوی پایه ممکن است از علائم افسردگی پنهان باشد.

2. نیاز به برخوردهای پرشور

واژه افسردگی همیشه در گردش بوده و منبع بسیاری از تحقیقات پزشکی، روانشناسی و جامعه شناسی است. ما شایع ترین علائم افسردگی را می دانیم. علائمی مانند غمگینی، عدم انگیزه، احساس بی ارزشی و احساس گناه از علائم رایج و مشهور در تشخیص افسردگی است. همچنین اصطلاح افسردگی به عنوان یک تشخیص بالینی این روزها بسیار رایج است و عموماً افرادی با ویژگی دائما غمگین، انگیزه کم، کم و بیش بی روح و یا مشکل جدی در داشتن اراده (حتی اگر کارهایی که باید انجام شوند ساده ترین کارهای زندگی روزمره مانند بیرون رفتن از رختخواب، حمام کردن و یا درست کردن غذا باشد) را افسرده می نامند.

اما افسردگی چهره های دیگری نیز دارد و میتواند روش های مختلف برای نشان دادن خود و یا آرام کردن افکار باشد. بر فرض مثال، جستجوی مداوم رویدادهای عاطفی که تأثیر شدیدی بر احساس آرامش و شادی بر بدن دارند را نام برد. افراد افسرده از این کارها بعنوان راه مقابله با درد روانی و تسکین روان خود استفاده میکنند. در واقع فرد به جای قبول کردن افسردگی و پیگیری درمان اصولی، به دنبال راه حل های موقتی برای تسکین خود میرود.

ما اغلب با افرادی روبرو می شویم که حتی پس از یک شکست ساده در روابط، نمی توانند آن را قبول کنند و آن ناامیدی در عشق باعث میشود فرد را در درد عمیقی فرو برود. سپس با تحقیق در تاریخچه شخصی او، می توان تداوم درد را نیز مشاهده کرد که از همان لحظات اولیه زندگی او نصب شده است. در واقع فردی که افسردگی پنهان دارد فکر میکند که دلیل افسردگی او نداشتن روابط عاطفی است و به همین مدام به دنبال روابط و برخورد های پرشور است.

3. مقابله با افسردگی از طریق رابطه جنسی

افسردگی اغلب قابل مشاهده نیست و چهره های زیادی دارد که یکی از آنها می تواند بی بند و باری جنسی باشد که یکی از جنبه های کمتر شناخته شده افسردگی است.

از آنجایی که رابطه جنسی یک فعالیت لذت بخش است، افرادی که با افسردگی پنهان دست و پنجه نرم می کنند، گاهی اوقات به دنبال مکانیسم های برانگیختگی و لذت هستند تا به طور موقت آرامش روانی داشته باشند. پس از رابطه جنسی، بدن موجی از اکسی توسین، دوپامین و سایر مواد شیمیایی عصبی ترشح می کند که باعث ایجاد رفاه فیزیکی و عاطفی فوق العاده می شود. همچنین رابطه جنسی یک ارتباط فیزیکی عمیق بین دو نفر برقرار می کند که می تواند این تصور غلط را ایجاد کند که این ارتباط عاطفی نیز هست.

به دلیل فواید جسمی و روانی رابطه جنسی، متأسفانه برخی از افراد مبتلا به افسردگی ممکن است از آن بعنوان راه حلی برای مقابله با دردهای روانی استفاده کنند. به عبارت دیگر به جای رنج بردن از شایع ترین علائم افسردگی، از ارتباط جنسی بعنوان یک مسکن استفاده میکنند.

درمورد تأثیرات پنهان کردن افسردگی از طریق رابطه جنسی نیز میتوان گفت، افسردگی یک بیماری است و برای درمان آن به حمایت های پزشکی و روانی نیاز است. فرد افسرده ای که به دنبال تسکین درد از طریق رابطه جنسی است، هنگام رابطه جنسی احساس خوبی دارد، اما پس از آن احساس پوچی و غمگینی اغلب حتی بیشتر می شود زیرا محبت واقعی نیست و کاملا فیزیکی است. علاوه بر این، خطر ابتلا به اعتیاد جنسی وجود دارد. به دلیل تمایل به احساس خوب دوباره، فرد ممکن است نیاز داشته باشد که همیشه به دنبال شرکای جدید برای بازآفرینی احساسات و احساس ارتباط عاطفی باشد.

4. افسردگی پنهان در کمالگرایی

افسردگی پنهان در کمالگرایی می‌تواند یک مسئله جدی و پیچیده باشد. افسردگی معمولاً به عنوان یک وضعیت روحی که با احساسات افسرده، ناراحتی مداوم و کاهش عملکرد روزانه همراه است، شناخته می‌شود. اما در برخی افراد، افسردگی ممکن است به صورت پنهان یا غیرمشهود بروز کند و نشانه‌هایی کمتر و قابل تشخیص داشته باشد.

کمالگرایی نیز یک الگوی رفتاری است که در آن فردان تمایل دارند کارها و عملکرد خود را به صورت کامل و بی‌نقص انجام دهند. آن‌ها معمولاً انتظارات بالا و استانداردهای دقیقی برای خود قائل می‌شوند و از خودشان انتظار دارند تا همیشه عالی عمل کنند. اگر نتوانند به این انتظارات برسند، احساس شکست و ناکامی می‌کنند.

زمانی که این دو وضعیت، یعنی افسردگی پنهان و کمالگرایی، با یکدیگر ترکیب شوند، می‌تواند تأثیرات منفی بر روی روحیه و روانشناسی فرد داشته باشد. افرادی که درگیر این وضعیت هستند، به طور معمول احساسات بی‌امیدی، خستگی، ناراحتی و استرس را تجربه می‌کنند. آن‌ها ممکن است احساس ناکامی و عدم رضایت از خود داشته باشند و در نتیجه، روابط شخصی، عملکرد تحصیلی یا حرفه‌ای و کیفیت زندگی خود را تحت تأثیر قرار دهند.

درمان این وضعیت ممکن است نیازمند ترکیبی از روش‌های روانشناختی و روان‌درمانی باشد. مشاوره روانشناختی می‌تواند به فرد کمک کند تا روی نگرش‌ها، باورها و الگوهای منفی خود کار کند و راه‌حل‌های موثرتری برای مدیریت استرس و احساسات منفی پیدا کند. همچنین، الزامات کمالگرایی را ممکن است لازم باشد کاهش داده و به جای آن استانداردهای منطقی‌تر و قابل قبولی را برای خود تعیین کند.

عوارض افسردگی پنهان

افسردگی پنهان یا افسردگی غیرتشخیص‌شده به وضعیتی اطلاق می‌شود که شخص ممکن است علائم افسردگی را تجربه کند، اما این علائم به حدی شدید نیستند که بتوانند به عنوان افسردگی بالینی تشخیص داده شوند. در واقع، این نوع افسردگی ممکن است به صورت پنهان، کمتر آشکار و قابل تشخیص باشد.

افسردگی پنهان می‌تواند تأثیرات منفی بر روی زندگی روزمره شخص داشته باشد. برخی از عوارض افسردگی پنهان عبارتند از:

  • افزایش خستگی: شخص ممکن است احساس خستگی و کاهش انرژی کند. این علائم می‌توانند باعث کاهش عملکرد روزانه و اجتماعی شوند.
  • تغییرات در خواب: افراد مبتلا به افسردگی پنهان ممکن است با مشکلات خواب مواجه شوند، مانند بیدار شدن زودهنگام، دشواری در خوابیدن یا خواب غیرعمیق.
  • کاهش تمرکز و توجه: افسردگی می‌تواند تمرکز و توجه را کاهش دهد و باعث مشکلات در انجام وظایف روزمره شود.
  • افزایش عصبانیت: شخص ممکن است احساس عصبانیت، بی‌حوصلگی و تحریک شده کند. این عوارض می‌توانند به تعداد و شدت روزافزون بیشتر شوند.
  • تغییرات در اشتها: برخی از افراد ممکن است تغییرات در اشتها داشته باشند، مانند افزایش یا کاهش شدید اشتها.
  • احساس ناامیدی و بی‌ارزشی: افسردگی ممکن است باعث احساس ناامیدی، بی‌ارزشی و ناراحتی شدید شود.

اگر تعدادی از این عوارض را در خود یا در دیگران مشاهده می‌کنید، مهم است که به یک حرفه‌ای در حوزه سلامتی مراجعه کنید. افسردگی پنهان نیازمند تشخیص و درمان مناسب است و متخصصان بهترین راهکارها را برای کمک به شما پیدا خواهند کرد.

مقایسه افسردگی پنهان مردان با افسردگی پنهان زنان

افسردگی پنهان، که گاهی به آن افسردگی “نهفته” یا “مخفی” نیز گفته می‌شود، حالتی است که فرد علائم افسردگی خود را بروز نمی‌دهد یا از آن‌ها آگاه نیست. این وضعیت می‌تواند در مردان و زنان متفاوت بروز پیدا کند، به دلایلی از جمله تفاوت‌های بیولوژیکی، فرهنگی و اجتماعی.

افسردگی پنهان در مردان:

  • علائم: مردان ممکن است افسردگی خود را با رفتارهای پرخطر مانند مصرف الکل یا مواد مخدر، رفتارهای پرخاشگرانه، یا افزایش بی‌رویه فعالیت‌های جسمانی پنهان کنند. این‌ها می‌توانند تلاش‌هایی برای فرار از احساسات یا مشکلات عاطفی باشند.
  • اجتماعی و فرهنگی: فشارهای اجتماعی برای حفظ استانداردهای “مردانگی” ممکن است مردان را از بیان آسیب‌پذیری‌ها و احساسات عاطفی باز دارد. در نتیجه، مردان کمتر احتمال دارد که برای کمک به پزشک یا متخصص روان‌شناسی مراجعه کنند.
  • عواقب: عدم تشخیص و درمان افسردگی می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود، از جمله افزایش خطر خودکشی در مردان.

افسردگی پنهان در زنان:

  • علائم: زنان ممکن است افسردگی خود را با پرخوری عصبی یا کاهش اشتها، بی‌خوابی، و احساس خستگی مکرر پنهان کنند. همچنین ممکن است در نقش‌های خود به عنوان مادر، همسر، یا کارمند به شدت فعال شوند تا از مواجهه با احساسات منفی خود اجتناب کنند.
  • اجتماعی و فرهنگی: انتظارات جامعه از زنان به عنوان مراقبان و حامیان عاطفی ممکن است برای آن‌ها استرس‌زا باشد و این انتظارات ممکن است باعث شود که آن‌ها کمتر به سلامت روان خود توجه کنند.
  • عواقب: افسردگی نادیده گرفته شده می‌تواند بر سلامت کلی زنان تأثیر بگذارد. از جمله اختلالات هورمونی یا گوارشی در رفتاری در زنان.

تست افسردگی پنهان

با پاسخ دادن به این سوالات تست افسردگی پنهان، می‌توانید میزان افسردگی پنهان خود را تشخیص دهید. البته، بهتر است با یک متخصص روانشناسی مشورت کنید تا به شما راهنمایی لازم را بدهد.

  • آیا در حال حاضر احساس افسردگی می‌کنید؟ (بله / خیر)
  • آیا از انجام کارها و وظایف روزمره لذت می‌برید؟ (بله / خیر)
  • آیا از فعالیت‌هایی که قبلاً لذت می‌بردید، همچنان لذت می‌برید؟ (بله / خیر)
  • آیا خواب شما به طور کلی تغییر کرده است؟ (بله / خیر)
  • آیا اشتهای شما به طور کلی تغییر کرده است؟ (بله / خیر)
  • آیا احساس خستگی و کاهش انرژی دارید؟ (بله / خیر)
  • آیا تمرکز و توجه شما کاهش یافته است؟ (بله / خیر)
  • آیا احساس بی‌ارزشی و خودکشی دارید؟ (بله / خیر)
  • آیا شما احساس آشفتگی روحی یا جسمی می‌کنید؟ (بله / خیر)
  • آیا تغییرات شدید در وزن شما رخ داده است؟ (بله / خیر)

ضرورت درمان افسردگی پنهان (جمع بندی)

افسردگی فقط احساس و کاری را که انجام می دهیم محدود نمی کند. افسردگی ما را می دزدد. درواقع افسردگی فقط به این نیست که مردم چه احساسی دارند و چه می کنند، بلکه افسردگی میتواند نگرش افراد به خود را تغییر دهد و باور آنها را نسبت به خودشان از بین ببرد.

میلیون ها نفر از افسردگی رنج می برند و مجموعه ای از علائم ناتوان کننده را تجربه می کنند. متأسفانه بسیاری از مردم این اصطلاح را به راحتی به کار می برند و همان طور که در مورد احساس “غمگینی” صحبت می کنند، در مورد افسردگی صحبت می کنند و آنها افسردگی را به عنوان یک حالت خلقی گذرا می بینند و درست همانطور که به یک حالت خلقی موقت واکنش نشان میدهند، تصور می‌کنند که تأثیر افسردگی شبیه به سرماخوردگی است. این موضوع درحالی مطرح میشود که افسردگی بالینی می تواند به یک بیماری روانی ویرانگر تبدیل شود و تمامی زندگی یک فرد را به چالش بکشد.

افسردگی چیزی نیست که فقط زندگی ما را مختل کند بلکه می تواند طرز فکر ما را نسبت به همه چیز و همه کس تغییر دهد. افسردگی می تواند مشکلات قابل توجهی را در نزدیک ترین روابط ما ایجاد کند. این موضوع به خصوص در روابطی که شرکای ما مرتباً ما را می بینند و به ما تکیه می کنند اهمیت بیشتر دارد. ما شروع به از دست دادن اعتماد به خود می کنیم و هویت ما با افسردگی گره می خورد. ما بیشتر خودمان را یک “فرد افسرده” می بینیم تا فردی که از افسردگی رنج می برد. به این واقعیت اضافه کنید که روابط اجتماعی و عملکرد شغلی ما آسیب می بیند و ما فرض می کنیم که “در روابط خوب نیستیم” یا “عملکرد خوبی نداریم”. همانطور که شواهد محکمی را می بینیم که این نتیجه گیری ها را تأیید می کند، خودپنداره ما که به اشتباه شکل گرفته است، با توجه به اینکه هویت و افسردگی ما را از آنچه که هستیم ربوده است، تثبیت شود.

اگرچه اکثر افراد ناراحت، کمی غم را تجربه می کنند اما افسردگی فقط یک غم و اندوه موقتی نیست. افراد مبتلا به افسردگی درد زیادی را متحمل می شوند و اغلب نمی توانند احساس لذت کنند، انرژی ندارند، نمی توانند تمرکز کنند و در خواب یا غذا خوردن مشکل دارند. این رنج می تواند هم مزمن و هم عود کننده باشد. یک دوره افسردگی می تواند سال ها طول بکشد و افراد مبتلا به افسردگی می توانند چندین دوره را در طول زندگی خود تجربه کنند. بنابراین افراد مبتلا به افسردگی اغلب نمی توانند برای مدت طولانی کار کنند یا به راحتی در تعاملات اجتماعی شرکت کنند. در نتیجه سازمان جهانی بهداشت افسردگی را عامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان می داند. در شدیدترین موارد، افسردگی خطر خودکشی را افزایش می دهد.

زمانی که افراد افسرده از یک دوره افسردگی بهبود می یابند، زندگی آنها به حالت عادی باز می گردد. افرادی که از افسردگی رنج می برند به خصوص اگر برای مدیریت این بیماری به دنبال درمان باشند، می توانند زندگی طولانی و رضایت بخشی داشته باشند. نکته دیگر این است که تحقیقات نشان می‌دهد که افراد افسرده آسیب‌پذیری‌های شناختی در برابر تفکر منفی دارند که پس از بهبودی ادامه می‌یابد. به همین دلیل بهتر است بعد از درمان افسردگی در مواقع بروز افکار منفی با مشاور ارتباط برقرار کرد.

برای افراد افسرده سخت است که ارتباط متعادلی با دنیای درونی و بیرونی داشت. اگر ما بدون لذت هستیم، نمی‌خوابیم، انرژی نداریم و نمی‌توانیم تمرکز کنیم، چگونه میتوانیم انتظار داشته باشیم بدون کمک یک درمانگر افسردگی بهبود پیدا کنیم؟ از آنجایی که افسردگی ممکن است در دوره های مختلفی اتفاق بیفتد و زمانی که از یک دوره افسردگی رنج می بریم، ما ناامیدی و عدم انگیزه را تجربه می کنیم، دریافت راهنمایی و مشاوره درمانی از ضرورت های مواجهه با افسردگی است.

Recognizing the hidden signs of depression

What Is Hidden Depression in Young Adults

How to Recognize and Help Someone with Hidden Depression

error: شما قادر به کپی مطالب این سایت نیستید
پیمایش به بالا