مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

کلینیک روانشناسی دکتر سلام (مرکز مشاوره دکترسلام)
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
سرعت و سهولت

فرآیند نوبت دهی در اسرع وقت صورت میگیرد و حداکثر طی 10دقیقه به تراپیست مجرب در حیطه درخواستی وصل میشوید.

تعرفه های مصوب

کلیه خدمات با تعرفه کمتر از تعرفه مصوب 1402 انجام میشود. همچنین تمامی مشاورین بیش از 10سال تجربه کاری دارند.

تایم کاری منعطف

شما در هر ساعت از شبانه روز و حتی در ایام تعطیل، میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری استفاده کنید.

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

بیش فعالی در بزرگسالان

انجمن تخصصی بیش فعالی در بزرگسالان

فهرست مطالب

بیش فعالی در بزرگسالان چیست؟ نحوه تشخیص بیش فعالی بزرگسالان چگونه است؟ آیا از علائم بیش فعالی بزرگسالی چیزی میدانید؟ بسیاری از مردم فکر می کنند که اختلال بیش فعالی یا ADHD فقط در کودکان یا نوجوانان تشخیص داده می شود. ولی در واقع مواردی وجود دارد که اختلال بیش فعالی در بزرگسالان قابل تشخیص است.

مبتلایان به بیماری بیش فعالی در بزرگسالان، اغلب برای مدت طولانی در تمرکز مشکل دارند. همچنین در بسیاری از موارد، یک فرد مبتلا به بیماری بیش فعالی در بزرگسالان نیز به راحتی حواسش پرت می شود یا بدون فکر عمل می کند. اگرچه همه ما می توانیم این علائم را تجربه کنیم، اما واقعیت این است که بیماری adhd در بزرگسالان میتواند بسیاری از زمینه های زندگی آنها تحت تأثیر قرار دهد.

به طور معمول ADHD معمولا در دوران کودکی ظاهر می شود و دقیقاً در بزرگسالی است که علائم بهبود می یابد. با این حال مواردی وجود دارد که ADHD تشخیص داده نمی شود و بعداً در دوران بزرگسالی تشخیص داده می شود. خوشبختانه، اختلال adhd در بزرگسالان و کودکان قابل درمان است و راهبردهای مختلفی را برای یادگیری نحوه مدیریت همه علائم بیماری adhd بزرگسالان وجود دارد.

درمانگاه تخصصی بیش فعالی در بزرگسالان

بیش فعالی بزرگسالان چیست

بیش فعالی در بزرگسالان یکی از اختلالات رشدی است که از دوران کودکی همراه فرد است. بیش فعالی در بزرگسالان با علائمی مانند فراموشی و بیش فعالی مشخص می شود. اختلال نقص توجه و بیش فعالی باعث ایجاد مشکلاتی در کلیه عملکردهای ارتباطی و زندگی در بزرگسالان می شود. اختلال بیش فعالی به کودکان محدود نمی شود و 30 تا 70 درصد از کودکان مبتلا در آینده علائم بیش فعالی را خواهند داشت. علاوه بر این افرادی که در کودکی به این بیماری مبتلا نشده اند، در بزرگسالی علائم شدیدی دارند و این علائم باعث ایجاد مشکلاتی در محل کار یا روابط آنها می شود. بسیاری از بزرگسالان متوجه نمی شوند که ADHD دارند و در مورد اینکه چرا اهدافشان برآورده نمی شود سردرگم هستند و به دنبال پاسخ پرسش adhd چیست در بزرگسالان هستند. بیمار با مشکل شدید در پیروی از دستورالعمل ها و روش های برنامه ریزی کاری یا برنامه ریزی شخصی مشکل دارد و این مشکل می تواند منجر به اخراج یا هزینه های اجتماعی برای فرد شود. این فرد در برنامه ریزی برای زندگی خود نیز با مشکلاتی مواجه است.

بیش فعالی بزرگسالان چیست؟

علائم بیش فعالی در بزرگسالان adhd

تشخیص علائم بیش فعالی در بزرگسالان، نوجوانان و کودکان می‌تواند پیچیده باشد زیرا آزمایش‌های مختلفی برای تشخیص وجود دارد. بزرگسالان مبتلا به ADHD اغلب علائم را به شکلی ظریف تر از کودکان تجربه می کنند. در واقع بسیاری از بزرگسالان حتی نمی دانند که ADHD دارند. بنابراین بطور کلی بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی، اغلب با علائم خاص زیر ظاهر می شوند:

01 – ناتوانی در حفظ توجه:

یکی از علائم بیش فعالی بزرگسالان بی توجهی به معنای عدم توانایی در تمرکز بر روی جزئیات خاص یا عدم توجه به وظایف خاص است.

02 – گوش ندادن:

یکی دیگر از علائم نقص توجه در بزرگسالان ، تمایل به گوش نکردن در زمانی است که دیگران با آنها صحبت می کنند.

03 – پیروی نکردن از دستورالعمل ها

افراد مبتلا به ADHD در پیروی از دستورالعمل ها یا انجام وظایف خاص مشکل دارند و این از علايم بيش فعالي در بزرگسالان است.

04 – عدم سازماندهی:

یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان، مشکل در سازماندهی خود، هم در فضای اطراف و هم از نظر ذهنی است.

05 – از دست دادن چیزها:

کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان مبتلا به ADHD تمایل دارند چیزهایی را از دست بدهند، زیرا اغلب فراموش می کنند که آنها را حمل می کنند.

06 – اجتناب از تلاش:

یکی از علائم adhd بزرگسالان در این است که فرد مبتلا اغلب از کارهایی که نیاز به تلاش ذهنی پایدار دارند اجتناب می کند.

07 – حواس پرتی:

علائم adhd در بزرگسالان، شامل بی توجهی ذاتی و همچنین شامل حواس پرتی های مکرر می شود.

08 – فراموشی:

فراموشی نیز بخشی از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است. در واقع افراد مبتلا به ADHD اغلب وظایف و حقایق مهم را فراموش می کنند.

09 – بی قراری:

افراد مبتلا به علائم بیش فعالی بزرگسالان اغلب بیقرار هستند یا حتی در هنگام نشستن تمایل به خم شدن دارند.

10 – به طور مکرر از خواب بیدار شدن:

از علائم نقص توجه در بزرگسالان این است که افراد اغلب از خواب بیدار می شوند، حتی اگر در آن زمان نامناسب باشد.

11 – عدم توانایی در سکوت:

اغلب افراد مبتلا به علايم بيش فعالي در بزرگسالان و کودکان، احساس می کنند نمی توانند در کارهایی که نیاز به سکوت دارند، شرکت کنند.

12 – پرحرفی بیش از حد:

بزرگسالان مبتلا به نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان و همچنین نوجوانان و کودکان تمایل زیادی به صحبت کردن دارند.

13 – قطع حرف دیگران:

بیش فعالی بر روابط نیز تأثیر می گذارد. در واقع، در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به علائم adhd بزرگسالان ممکن است هنگام صحبت کردن، صحبت دیگران را قطع کنند و سعی کنند جملات خود را قبل از تمام شدن تمام کنند.

14 – مدیریت زمان ضعیف:

یک بزرگسال مبتلا به ADHD ممکن است مشکل داشته باشد زمان خود را مدیریت کنید و متوجه می شوند که نمی توانند وظایف خاصی را در زمان مقرر ارائه کنند.

15 – حواس پرتی مکرر:

مانند کودکان، بزرگسالان مبتلا به ADHD نیز حواس پرتی های مکرری را نشان می دهند.

16 – تکانشگری:

یک بزرگسال مبتلا به ADHD نیز رفتار تکانشی از خود نشان می دهد. در واقع در برخی موارد، آنها می توانند بدون فکر کردن به عواقب، چیزهایی را انجام دهند یا بگویند.

17 – عزت نفس پایین:

یکی از شایع ترین علائم ADHD در بزرگسالان، عزت نفس پایین است. دلیل آن این است که این اختلال می تواند برخی از وظایف روزانه را دشوار کند و در نتیجه احساس بی کفایتی یا تصور ضعیفی از خود ایجاد کند.

18 – فقدان انگیزه:

افراد مبتلا به ADHD ممکن است به دلیل بی نظمی و مشکلات توجه مرتبط با این اختلال، کمبود انگیزه را تجربه کنند.

19 – خستگی:

استرس یا اضطراب مربوط به علائم ADHD در بزرگسالان می تواند باعث شود که شما دائماً احساس خستگی کنید.

20  – ضعف در رابطه:

علائم ADHD نیز بر روابط تأثیر می گذارد. در واقع بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است برای برخی از نگرش های اجتماعی مرتبط با ADHD احساس گناه کنند.

درمان تخصصی علائم بیش فعالی در بزرگسالان

درمان بیش فعالی در بزرگسالان

راه های مختلفی برای درمان بیش فعالی در بزرگسالان وجود دارد که نتایج مطلوبی را فراهم می کند. بهترین درمان بیش فعالی بزرگسالان عمدتاً می تواند شامل درمان، دارو درمانی و حتی مشاوره زوجین در صورت بروز مشکلات در رابطه باشد. تحقیقات نشان می دهد که درمان شناختی رفتاری مفیدترین رویکرد برای درمان بيش فعالي در بزرگسالان است. در این نوع درمان، به بیمار کمک می شود تا طیف گسترده ای از مهارت ها را برای کاهش تأثیر ADHD بیاموزد. از جمله مؤثرترین آنها موارد زیر است:

  • آموزش در مورد معنای داشتن بیش فعالی در بزرگسالان و درمان آن
  • آموزش تکنیک های سازماندهی، برنامه ریزی و مدیریت زمان
  • یادگیری حل مشکلات
  • استفاده از راهکارهایی برای کاهش حواس پرتی و افزایش دامنه توجه

یک بزرگسال مبتلا به ADHD می تواند با تلاش و کوشش تمام علائم این اختلال را مدیریت کند. به همین دلیل است که تشخیص در این موارد بسیار مفید است. در مشاوره برای راه درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو ، بزرگسالان مبتلا به ADHD می توانند علائم ADHD را به روش های زیر مدیریت کنند:

01 – کاهش حواس‌پرتی:

در درمان اختلال کم توجهی در بزرگسالان اگر نیاز به تمرکز روی یک کار دارید، مهم است که سعی کنید فضای کاری خود را عاری از حواس‌پرتی نگه دارید.

02 – سازماندهی کنید:

برای جلوگیری از کمبود انگیزه، سازماندهی مناسب ضروری است. بنابراین توصیه می کنیم برای درمان بیماری adhd در بزرگسالان و رسیدن به اهداف خود از ابزارهای مدیریت زمان و همچنین استراحت بین کارها استفاده کنید.

03 – اهداف تعیین کنید:

مبتلایان برای درمان adhd بزرگسالان می توانند اهدافی را برای ایجاد انگیزه در خود و سازماندهی بهتر تعیین کنند. علاوه بر این، توصیه می کنیم کارهای روزانه خود را اولویت بندی کنید.

04 – از راهبردهای حل مسئله استفاده کنید:

یکی از روشهای درمان adhd در بزرگسالان شامل تعریف مشکلاتی است که با آن مواجه می شوید. در این صورت راه حل هایی ایجاد می کنید و آنها را امتحان می کنید تا زمانی که راه حل مناسب را پیدا کنید.

تست بیش فعالی در بزرگسالان

بسیاری از بزرگسالان تا زمانی که برای مشکل دیگری مانند اضطراب یا افسردگی به پزشک مراجعه نکنند، نمی دانند که ADHD دارند. صحبت در مورد برخی عادات بد، مشکلات در محل کار یا مشکلات زناشویی معمولاً نشان می دهد که فرد مبتلا به ADHD است. برای تایید این تشخیص و تست بیش فعالی بزرگسالان، علائم اختلال حتی اگر هرگز تشخیص داده نشده باشد باید در دوران کودکی مشاهده شود. صحبت با والدین یا بستگان در مورد ویژگی های کودکان خردسال می تواند مشکلاتی مانند تمرکز ضعیف و بیش فعالی را آشکار کند. در تست بیش فعالی در بزرگسالان، مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی در قسمت هایی از مغز که توجه را کنترل می کنند، کمتر فعال هستند. محققان علت دقیق عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز را نمی دانند، اما فکر می کنند ژنتیک نیز نقش مهمی در بروز این مشکل دارد، زیرا ADHD معمولا در بین افراد یک خانواده رخ می دهد.

متخصص بیش فعالی بزرگسالان

تشخیص و درمان اختلال بیش فعالی بزرگسالان بر عهده روانپزشک یا روانشناس متخصص بیش فعالی بزرگسالان است. روان درمانگر ویژگی های اصلی ADHD از جمله مشکلات توجه، تحریک پذیری و غیره را میتواند درمان کند. درمان بیش فعالی بسیار مهم است. عدم تمرکز و توجه می تواند به دلایل زیادی رخ دهد و سیستم شناختی مغز، ممکن است به خوبی مغز یک فرد سالم کار نکند که می تواند علائم رفتاری و شخصیتی را ایجاد کند. بنابراین باید عوامل زیادی را توسط متخصص بیش فعالی بزرگسالان بررسی کرد تا بتوان این مشکل را درمان کرد.

عوارض بیش فعالی در بزرگسالی

عوارض بیش فعالی در بزرگسالی چیزی بیش از ناتوانی در تمرکز است و این امر مدیریت زندگی روزمره و به خصوص کارهایی که نیاز به سازماندهی، برنامه ریزی و تمرکز دارند را دشوار می کند. تمرکز ضعیف، بی قراری، ناتوانی در انجام وظایف و مسئولیت ها، بی نظمی، آستانه تحمل پایین، نوسانات خلقی مکرر، ناتوانی در کنترل استرس، روابط اجتماعی ناپایدار و متشنج از دیگر عوارض بیش فعالی در بزرگسالی است.

Treatment of ADHD

Treatment

error: شما قادر به کپی مطالب این سایت نیستید
پیمایش به بالا