برای رفع کج خلقی در کودکان چه کنیم؟ چرا حملات غیرقابل کنترل و خشم در کودکان رخ می دهد؟ با این مقاله دریابید که چگونه به آنها کمک کنید. کج خلقی یک حرکت هیجانی است که معمولاً در پاسخ به خشم، غم و اندوه یا ناامیدی رخ میدهد. اگرچه هر کسی ممکن است این طغیان خشم را داشته باشد، اما معمولاً این یک رفتار بسیار مشخص در کودکان است. پس چرا این عصبانیت بیش از حد اتفاق می افتد و برای کنترل کج خلقی کودکان چه کنیم؟ در کلینیک دکترسلام میتوانید بصورت مشاوره روانشناس تلفنی یا حضوری با روانشناس کودک در ارتباط باشید و مهارت های تربیت فرزند بیاموزید.
کج خلقی چیست؟
کج خلقی یک فوران ناگهانی و قوی احساسات است. فرزندان کسانی که زود عصبانی می شوند یا بیش از حد به کودک خود سخت میگیرند، ممکن است با جیغ زدن، گریه کردن و کج خلقی به وقایع پاسخ دهند. این رفتار معمولاً به دلیل عصبانیت غیرقابل کنترل یا ناامیدی است که آنها نمی دانند چگونه باید آن را کنترل کنند.
از سوی دیگر وقتی صحبت از یک کودک عصبانی به میان میآید، کج خلقی به خصوص زمانی که این عصبانیت در حدود دو سالگی اتفاق میافتد، بخشی طبیعی از رشد کودک در نظر گرفته میشود. در بسیاری از موارد کج خلقی به این دلیل رخ می دهد که کودک مهارت های کلامی لازم برای بیان آنچه را که می خواهد بگوید ندارد یا صرفاً به این دلیل که دستوراتی را که از بزرگسالان دریافت می کند را درک نمی کند کج خلقی میکند.
در واقع داشتن عصبانیت در دوران کودکی نشانه رشد سالم است. دلیل آن این است که خودکنترلی عاطفی نیاز به تلاش عصبی پیچیده ای دارد زیرا شامل فرآیندهایی مانند درک جهان اطراف ما، تنظیم احساسات، برقراری ارتباط، استفاده از زبان، حل مسئله، قضاوت و یافتن مصالحه است. تمام این نواحی مغز باید در سال های اول زندگی دوره ای از رشد سریع را پشت سر بگذارند.
چه چیزی باعث عصبانیت کودک می شود؟
کج خلقی به این دلیل اتفاق میافتد که مهارتهای مواجهه یک کودک برای مقابله با مشکل کافی نیست و اگر این مشکلات در زمان درست برطرف نشود میتواند منجر به آسیب های دوران کودکی بشود و این کج خلقی در بزرگسالی نیز ادامه یابد. به عنوان مثال حتی بزرگسالانی عصبی هم ممکن است این ریشه مشکلاتشان در کودکی باشد.
به طور معمول شدت کج خلقی در کودکان با افزایش سن کاهش می یابد. با این حال وقتی کج خلقی به طور فزاینده ای شدید می شود، ممکن است احتمالا نشانه ای از اختلال در فرآیند فرزندپروری یا شخصیت کودک باشد. با این حال هنگامی که یک عصبانیت رخ می دهد، نحوه واکنش شما به سن کودک شما بستگی دارد.
آموزش مقابله با کج خلقی کودکان
برای کودکان بسیار کوچک، مهم است که به آنها نزدیک بمانید، به آنها اطمینان دهید و به آنها بگویید که واقعاً احساسات آنها را درک می کنید. هنگامی که یک عصبانیت در کودکان بالای دو سال رخ می دهد، ارزش آن را دارد که به آنها کمک کنید تا احساسات را شناسایی کنند، آن را نام ببرند، مکث کنند و در حالی که کودک آرام می شود از او حمایت کنید و به موضوعی که باعث این عصبانیت بیش از حد شده است رسیدگی کنید. علاوه بر این، توصیه می کنیم نکات زیر را رعایت کنید:
واکنشهای خود را نسبت به استرس تغییر دهید
نحوه واکنش ما به استرس فشارزندگی روزمره همان چیزی است که فرزندان ما در نهایت یاد می گیرند. بنابراین بسیار ضروری است که یاد بگیریم چگونه استرس خود را مدیریت کنیم و درگیری ها را در زندگی روزمره خود مدیریت کنیم.
به این فکر کنید که فرزندتان وضعیت را چگونه می بیند
وقتی ما ناامید می شویم بچه ها را سرزنش می کنیم و به چیزهایی مانند او مرا به چالش می کشد و او عمداً بد رفتار می کند فکر می کنیم. این به خشم و میل ما برای تنبیه دامن می زند. به جای تمایل به این کار توصیه می کنیم سعی کنید شرایط را از دید کودک ببینید زیرا این به ما کمک می کند تا واکنش سازنده تری نشان دهیم. با انجام این کار، مهارت همدلی فرزندانمان را نیز ارتقا می دهیم.
مراقب امنیت جسمی و عاطفی کودک باشید
عصبانیت بیش از حد باعث می شود کودکان رفتار بسیار تکانشی داشته باشند و نسبت به فریادهای ما بسیار حساس تر می شوند. به همین دلیل است که تلاش برای آرام کردن این بحران و تضمین امنیت جسمی و روحی آنها ضروری است. شاید بهتر باشد یاد بگیرید که زمانی که آنها آرامتر هستند و نسبت به این اطلاعات جدید بازتر هستند، چگونه به این احساسات واکنش نشان دهید.
کودک را در حل و فصل شرایط مشارکت دهید
تنبیه کودکان در صورت داشتن این موج خشم راه حل موثری برای کسب این مهارت های جدید نیست. بنابراین توصیه می کنیم که با آنها صحبت کنید تا دیدگاه آنها را درک کنید و همچنین از آنها ایده بگیرید که چگونه می توانند دفعه بعد احساسات خود را مدیریت کنند. با انجام این کار او را تشویق می کنیم تا نظمی را ایجاد کند که به او امکان می دهد یاد بگیرد چگونه این نوع مشکلات را بدون توسل به خشم بیش از حد حل کند.
همانطور که می بینیم کج خلقی و عصبانیت در رشد کودکان کاملا طبیعی است. به همین دلیل است که در مواجهه با این کج خلقی ها، تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که به آنها کمک کنیم تا مدیریت احساسات خود را یاد بگیرند. اگر کج خلقی متوقف نشد، به شما توصیه می کنیم با یک روانشناس کودک مشورت کنید.