مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

کلینیک روانشناسی دکتر سلام (مرکز مشاوره دکترسلام)
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
سرعت و سهولت

فرآیند نوبت دهی در اسرع وقت صورت میگیرد و حداکثر طی 10دقیقه به تراپیست مجرب در حیطه درخواستی وصل میشوید.

تعرفه های مصوب

کلیه خدمات با تعرفه کمتر از تعرفه مصوب 1402 انجام میشود. همچنین تمامی مشاورین بیش از 10سال تجربه کاری دارند.

تایم کاری منعطف

شما در هر ساعت از شبانه روز و حتی در ایام تعطیل، میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری استفاده کنید.

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

امتوفوبیا (ترس از استفراغ)

مشاوره و درمان استفراغ هراسی و ترس از استفراغ امتوفوبیا

فهرست مطالب

امتوفوبیا یک اختلال اضطرابی است که شامل ترس شدید از هر چیزی است که به استفراغ مربوط می شود. در اینجا ویژگی های آن و نحوه غلبه بر آن آورده شده است. استفراغ برای اکثر افراد یک تجربه ناخوشایند است. علاوه بر این آنها اغلب با سایر شرایط سلامتی مرتبط هستند. با این حال این واکنشی است که بسیاری از ما آن را تحمل می کنیم. اما افرادی هستند که از هر چیزی که مربوط به استفراغ باشد ترس شدید دارند. در این موارد با امتوفوبیا سروکار داریم.

امتوفوبیا یک فوبیا استفراغ هراسی است که شامل ترس شدید از استفراغ، دیدن استفراغ، دیدن سایر افراد در حال سرفه کردن یا احساس بیماری است که معمولاً با گذشت زمان بدتر می شود. به تدریج فرد شروع به اجتناب از مکان ها و چیزهایی می کند که با استفراغ مرتبط است. بنابراین هر چه فرد بیشتر از آنها دوری میکند ترس او بیشتر می شود. تا اینکه ترس بر زندگی او مسلط شود و به حوزه های مختلف زندگی او آسیب برساند. ترس از استفراغ به طور شگفت انگیزی در کودکان و بزرگسالان رایج است. ممکن است پس از یک تجربه آسیب زا از استفراغ یا بدون علت مشخص ایجاد شود.

مشاوره روانشناسی تلفنی یا حضوری برای درمان استفراغ هراسی

علائم و نشانه های مربوط به امتوفوبیا (ترس از استفراغ)

از آنجایی که امتوفوبیا بخشی از طبقه بندی فوبیاهای خاص است، تصویر بالینی آن شبیه به سایر فوبیاها است. بنابراین هنگام مواجهه با محرک ترسناک، فرد معمولاً موارد زیر را تجربه می کند:

  • استرس و اضطراب
  • افزایش تعداد تنفس
  • احساس خفگی یا تنگی نفس
  • تعرق
  • سرگیجه
  • از دست دادن هوشیاری یا غش کردن

ناراحتی معده و حالت تهوع ناشی از اضطراب استفراغ، ترس از بیمار بودن را افزایش می دهد که باعث ایجاد اضطراب بیشتر می شود. علاوه بر این علائم زیر در امتوفوبیا وجود دارد:

  • تلاش زیادی برای جلوگیری از قرار گرفتن در موقعیت هایی که ممکن است فرد یا فرد دیگری استفراغ کند
  • حذف غذاهای مرتبط با استفراغ
  • بسیار آهسته یا کم غذا خوردن
  • بو کردن و چک کردن مکرر غذا برای مطئن شدن از فاسد نبودن
  • شستن بیش از حد دست ها، ظروف، غذا و ظروف پخت و پز
  • خودداری از خوردن غذا در رستوران های ناشناخته
  • خودداری از سفر، مدرسه، مهمانی، وسایل نقلیه عمومی یا هر فضای شلوغ دیگر

چرا امتوفوبیا رخ می دهد؟

همانطور که اشاره کردیم، امتوفوبیا یا ترس از استغراغ می تواند پس از یک تجربه آسیب زا همراه با استفراغ ایجاد شود. با این حال می‌تواند بدون علت مشخصی یا با سابقه خانوادگی فوبیای خاص نیز ایجاد شود که نشان می‌دهد ژنتیک و محیط ممکن است در آن نقش داشته باشند. همچنین این فوبیا اغلب در دوران کودکی شروع می شود. برخی از بزرگسالانی که ده ها سال با امتوفوبیا زندگی کرده اند ممکن است اولین رویداد محرک را به خاطر نداشته باشند.

تشخیص و درمان ترس از استفراغ

فوبیا ترس از استفراغ معمولا زمانی تشخیص داده می شود که پریشانی به طور قابل توجهی در خانه، مدرسه، محل کار یا روابط بین فردی تداخل داشته باشد. سایر معیارهای تشخیصی عبارتند از:

  • واکنش شدید ترس و اضطراب که بلافاصله پس از دیدن یا فکر کردن به استفراغ رخ می دهد.
  • اجتناب فعالیت از موقعیت هایی که ممکن است منجر به استفراغ شود .
  • داشتن علائم حداقل برای 6 ماه.

بارزترین علائم امتوفوبیا مربوط به رفتارهای وسواسی-اجباری است، بنابراین ممکن است ابتدا به عنوان اختلال وسواس فکری- اجباری ظاهر شود. همچنین می تواند شبیه آگورافوبیا باشد. ترس از استفراغ می تواند آنقدر شدید شود که خروج از خانه غیرممکن باشد. اما اگر تنها دلیل دوری از مکان‌های عمومی ترس از استفراغ باشد احتمالاً به جای آگورافوبیا، تشخیص داده می‌شود که دچار امتوفوبیا هستید .

درمان از طریق مواجهه

این روان درمانی یکی از موثرترین درمان ها برای فوبیای خاص در نظر گرفته می شود. در این روش درمانگر به آرامی بیمار را در معرض محرک ترسناک قرار می دهد. برای امتوفوبیا، می‌تواند خوردن یک غذای جدید در رستوران باشد. همانطور که آزمایش می کنید، تکنیک هایی را نیز دریافت خواهید کرد که به شما در مقابله با احساسات اضطراب و ترس کمک می کند.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری درمانی است که به شما کمک می کند یاد بگیرید افکار منفی را که باعث ناراحتی شما می شوند شناسایی و به چالش بکشید. در مورد فوبیای خاص، قرار گرفتن در معرض نیز شامل می شود. با قرار دادن تدریجی بیمار در معرض محرک ترسناک، درمانگر به اضطراب و ناراحتی دیگری که از فکر استفراغ احساس می کند می پردازد و راه های مقابله با آن آموخته خواهد شد.

سبک زندگی و توصیه هایی برای امتوفوبیا

یک راه خوب برای جلوگیری از تشدید اختلالات اضطرابی استفاده از تکنیک های آرام سازی برای کاهش سطح برانگیختگی در سیستم عصبی است. در مورد کودکان مهم است که والدین ترس فرزندان خود از استفراغ را دست کم نگیرند. مانند همه فوبیاها، این فوبیا هم از کوچک شروع می شود و به تدریج ایجاد می شود. فوبیا اغلب به روش های مختلف تجربه می شود. به عنوان مثال ممکن است یک نفر قبل از سرفه کردن نگران شود. با این حال ایده آل این است که به دنبال کمک حرفه ای باشید.

Emetophobia

error: شما قادر به کپی مطالب این سایت نیستید
پیمایش به بالا