چگونه متوجه می شوید که اختلال اضطراب فراگیر (اختلال اضطراب منتشر) دارید؟ با اختلال اضطراب فراگیر چه کنیم؟ با علائم، علل و نحوه مقابله با آن آشنا شوید. افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر(GAD) اغلب نگران موقعیتهای رایج هستند. هنگامی که فردی از این اختلال رنج می برد، اغلب احساس می کند که یک اضطراب تقریبا دائمی است، به این معنی که او در زندگی روزمره خود به دلیل این اختلال دچار مشکلاتی است.
این اضطراب عمومی به گونه ای بر افراد تأثیر می گذارد که حتی ممکن است بدون اینکه واقعاً بدانند چه چیزی آنها را آزار می دهد نگران شوند. بنابراین یکی ازعلائم اضطراب فراگیر دقیقاً این است که نتوانید زمانی که در یک موقعیت استرس زا نیستید آرام شوید.
اختلال اضطراب فراگیر چیست؟
آیا میخواهید بدانید اختلال اضطراب فراگیرچیست؟ (اختلال اضطراب منتشر چیست) این اختلال نوع خاصی از اضطراب است. افرادی که دارای علائم اضطراب فراگیر هستند معمولاً به طور مداوم، بیش از حد و بسیار سرزده به طور مداوم درگیر استرس چیزهای مختلفی مانند سلامتی، کار، پول، خانواده یا دلایل دیگر هستند و مدیریت اضطراب ندارند.
بنابراین، افراد مبتلا به اضطراب فراگیر اغلب آرام شدن و تمرکز بر روی کارهای خاص را بسیار دشوار می دانند. به حدی که این افکار مکرر و استرس با ایجاد بی قراری، تعریق، تنش عضلانی و سایر علائم بر سلامت جسمانی آنها تأثیر می گذارد.
علائم اضطراب فراگیر
GAD یا اختلال اضطراب فراگیر افراد را از نظر روحی و جسمی تحت تاثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به اضطراب فراگیر معمولاً علائم زیر را دارند:
01 – نگرانی بیش از حد
همانطور که اشاره کردیم یکی از علائم اصلی این اضطراب مزمن دقیقاً نگرانی بیش از حد است. این نگرانی ها می تواند به دلیل خاصی یا فقط در سطح کلی مربوط باشد.
02 – نگاه غیر واقعی به مشکلات
افرادی که از این حالت اضطراب دائمی رنج می برند، تمایل دارند مشکلات را اغراق کنند و دید غیرواقعی نسبت به آنچه در اطرافشان می گذرد دارند.
03 – عصبی بودن مداوم
اضطراب عمومی در افرادی که از آن رنج می برند، حالتی از آشفتگی و عصبیت مداوم ایجاد می کند.
04 – مشکل در تمرکز
علائم اختلال اضطراب فراگیر می تواند به قدری در زندگی مبتلایان اختلال ایجاد کند که حتی نمی توانند روی کارهای کوچک روزانه تمرکز کنند.
05 – خستگی مداوم
تنش و عصبی بودن که اغلب با اضطراب دائمی همراه است باعث می شود که افراد مبتلا به طور مداوم احساس خستگی و تخلیه انرژی کنند.
06 – خلق و خو یا تحریک پذیری
افرادی که علائم اضطراب مداوم دارند ، اغلب نوسانات خلقی دارند که می تواند بر روابط آنها با دیگران تأثیر بگذارد.
07 – مشکلات خواب
هنگامی که اضطراب مزمن است، افرادی که از آن رنج می برند به احتمال زیاد در هنگام “آرامش” علائم خود را متوجه می شوند، به خصوص در لحظات قبل از خواب. بنابراین آنها ممکن مشکلات خواب داشته باشند.
08 – تنش عضلانی
اضطراب عمومی بر بدن تأثیر می گذارد به گونه ای که می تواند باعث درد عضلانی شود.
09 – سایر اختلالات روانی
افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر اغلب ممکن است به سایر اختلالات اضطرابی مانند فوبیاها، اختلال وسواس فکری جبری، افسردگی بالینی یا حتی سوء مصرف مواد مخدر یا الکل دچار باشند.
زمانی که این علائم و به خصوص نگرانیها منجر به دشوار شدن انجام فعالیتها و مسئولیتهای روزانه و همچنین ایجاد مشکل در روابط یا محل کار و سایر زمینههای مهم زندگی میشود، این امکان وجود دارد که آیا این یک اختلال اضطراب فراگیر باشد. در این موارد مهم است کهبه یک درمانگر حرفه ای مراجعه کنید.
درمان اختلال اضطراب فراگیر
نکاتی وجود دارد که می توانید برای مقابله و درمان اضطراب فراگیر موثر است. برای درمان اختلال اضطراب فراگیر بدانید علامت اصلی اضطراب فراگیر، نگرانی است. بنابراین یکی از راههای مقابله با این علامت دقیقاً رویارویی با مشکلات آن است. راهبردهای زیادی برای این کار وجود دارد، اما یکی از آنها حل مسئله ساختاریافته است که شامل یافتن راه حلی برای نگرانی هایی است که به دلیل اضطراب به ذهن شما هجوم می آورند. برای انجام این کار، باید مشکل را تعریف کنید، راه حلی را طوفان فکری کنید، تمام دیدگاه ها و راه حل های ممکن را ارزیابی کنید، تصمیم بگیرید که کدام یک بهترین است و برنامه ای برای اجرای آن در مراحل کوچک روزانه تهیه کنید.
یک راه ایده آل برای درمان اضطراب فراگیر و وسواس فکری، مدیتیشن است. بنابراین، اختصاص چند دقیقه در روز به این فعالیت به شما کمک زیادی می کند تا با علائم اختلال اضطراب فراگیر مقابله کنید. بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که مدیتیشن می تواند ابزار بسیار موثری در مبارزه با اضطراب فراگیر و درمان آن باشد.
در درمان اختلال اضطراب منتشر، ورزش یکی از بهترین راهکارها برای مدیریت علائم مرتبط با اضطراب و افسردگی است. دلیل این امر دقیقاً این است که حرکت به ما کمک می کند تا سروتونین، هورمونی که خلق و خوی ما و حس خوب بودن را بهبود می بخشد ترشح شود.
عصبی بودن مداوم یکی دیگر از علائم اضطراب مزمن است و نوشیدنی ها یا مواد خاصی می توانند این احساس را بدتر کنند. بنابراین توصیه می کنیم نوشیدنی هایی که باعث افزایش عصبیت روحی و جسمی می شوند را قطع کنید.
برای درمان قطعی اختلال اضطراب فراگیر، یکی از راه های مقابله با علائم اضطراب فراگیر این است که دقیقاً در مورد آنچه شما را نگران می کند صحبت کنید. بنابراین صحبت کردن در مورد این مسائل با یک دوست، شریک یا یکی از اعضای خانواده قابل اعتماد می تواند به شما کمک کند تا آنها را از منظر دیگری ببینید.
در مواجهه با علائم اضطراب فراگیر، مشورت با یک درمانگر حرفه ای برای ایجاد راهبردهای مقابله و درمان شناختی رفتاری اختلال اضطراب فراگیر ضروری است. در واقع بدون درمان، این علائم احتمالا بدتر شده و زندگی شما را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.
اختلال اضطراب فراگیر می تواند ما را هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه ای تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل مهم است که این مشکل را شناسایی کنید و با درمان اضطراب منتشر، برای یافتن راه حل تلاش کنید تا اضطراب زندگی شما را فرا نگیرد بهبود سلامت روان صورت بگیرد.
تست اختلال اضطراب فراگیر
اگرچه هیچ دلیل مشترکی برای اینکه چرا افراد از اختلال اضطراب فراگیر رنج می برند وجود ندارد، مطالعات در تست اختلال اضطراب فراگیر نشان می دهد که برخی از عوامل موثر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
شخصیت: تحقیقات در تست اختلال اضطراب فراگیر نشان می دهد که افرادی که در دوران کودکی مهار شده یا محفوظ بوده اند، بیشتر در بزرگسالی به GAD مبتلا می شوند. همچنین ویژگی های شخصیتی مانند حساسیت یا خجالتی بودن، باعث می شود افراد بیش از حد نگران شوند.
رفتار آموخته شده: طرز تفکر ما می تواند تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی، اجتماعی و خانوادگی باشد. بنابراین برخی از افراد ممکن است به دلیل تجربیات دوران کودکی خود “یاد گرفته باشند” که بیش از حد نگران باشند.
ژنتیک: در پرسشنامه های اختلال اضطراب فراگیر مشخص شده است افرادی که یک خویشاوند نزدیک با اضطراب فراگیر دارند بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند. از سوی دیگر محیط خانواده در دوران کودکی، یعنی الگوهای ارائه شده توسط والدین، میتواند بر ایجاد اختلال اضطراب فراگیر تأثیر بگذارد.
شیمی مغز: برخی تحقیقات نشان می دهد که اضطراب با تغییراتی در شیمی مغز مرتبط است. با این حال مشخص نیست که آیا اضطراب باعث تغییرات فیزیکی می شود یا معکوس.