مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

مرکز مشاوره دکترسلام 02125917355
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
مشاوره 24ساعته

امکان دریافت مشاوره فوری در هر ساعت از شبانه روز

روانشناسان مجرب

اختصاص روانشناس متخصص در حیطه درخواستی

مشاوره سریع

دریافت مشاوره بدون نیاز به نوبت قبلی

تعرفه مصوب

دریافت مشاوره با تعرفه مصوب سازمان نظام روانشناسی

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

فهرست مطالب

عبارت “منفعل تهاجمی” برای اولین بار در طول جنگ جهانی دوم در سال 1945 در ایالات متحده توسط سرهنگ منینگر، روانپزشک نظامی آمریکایی استفاده شد. این دو کلمه می خواستند رفتاری از عدم اطاعت، نافرمانی پوشیده (نه از پیش رو) را توصیف کنند. در واقع برخی از سربازان مایل به اطاعت از دستورات مافوق خود نبودند اما آن را به صورت زبانی بروز ندادند و به طور غیر مستقیم و ضمنی با رفتارهای منفعلانه مانند خود خرابکاری، کندی، ناکارآمدی، تعلل و همچنین بی انگیزگی یا کندی این کار را انجام دادند. به این ترتیب است که اصطلاح “منفعل – پرخاشگر” متعاقباً در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ثبت شد.

شناسایی افراد منفعل پرخاشگر آسان نیست. در این مطلب خواهیم فهمید که این افراد چگونه رفتار می کنند و چگونه می توانیم آنها را تشخیص دهیم. شما در کلینیک روانشناسی دکترسلام، با مشاوره روانشناسی تلفنی یا حضوری، میتوانید برای درمان پرخاشگری منفعل اقدام کنید. کلینیک دکترسلام با دارا بودن تیمی از بهترین درمانگران تهران که همگی بیش از 10سال تجربه کاری دارند در خدمت شماست.

افراد منفعل و پرخاشگر اغلب متوجه نمی شوند که اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر دارند تا زمانی که متوجه شوند کار، دوستی، خانواده یا روابط اجتماعی آنها یک بهم ریخته است و این الگویی است که تکرار می شود. در این لحظه است که می توانند بفهمند که یک مشکل خاص در شخصیت خود دارند.

مشاوره روانشناسی درمان پرخاشگری منفعل

تعریف اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر که به آن اختلال شخصیت منفی گرا نیز گفته می شود، با مشکل دائمی کنترل، کمال و نظم مشخص می شود که فرد مبتلا به این اختلال را از انجام یک کار باز می دارد یا سرعت آن را کاهش می دهد. تشخیص بر اساس معیارهای بالینی خواهد بود.

علل بروز اختلال شخصیت پرخاشگری منفعل

01 – عوامل متعددی می تواند علل اختلال شخصیت منفعل – پرخاشگر باشند. ما در افرادی که از این اختلال رنج می برند، بیان ضعیفی از احساسات منفی (به ویژه خشم) در طول تعاملات اجتماعی احساس می کنیم و این به دلیل مشکلات یادگیری و یا اضطراب است.

02 – این اختلال رفتاری ممکن است به دلیل صدماتی باشد که در دوران کودکی فرد متحمل شده است: سوگواری یکی از عزیزان، والدین مستبد و محیط خانوادگی متضاد. یک رویکرد اجتماعی نشان می‌دهد که اطلاعات متناقض از اعضای خانواده در طول تربیت فرد می‌تواند باعث شود که فرد در مراحل بعدی زندگی هوشیارتر باشد.

03 – همچنین رقابت بین خواهر و برادر می تواند عامل محرک این اختلال باشد. داشتن یک برادر کوچک به معنای مشارکت در محبت والدین است که می تواند باعث شود فرزند بزرگتر احساس رقابت خواهر و برادری کند.

04 – همانطور که در اختلال شخصیت پرخاشگر منفعل دیده می شود ممکن است عوامل ژنتیکی خاصی وجود داشته باشد که باعث شود فرد از نظر عاطفی ناپایدار و تحریک پذیر شود.

درمان و بررسی علل بروز پرخاشگری منفعل

ویژگی ها و علائم اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

ویژگی های اصلی یک فرد منفعل–پرخاشگر عبارتند از:

  1. آنها نمی توانند احساس استثمار شدن را تحمل کنند و به طور نامحسوس از این درخواست هایی که برای آنها غیرمنصفانه به نظر می رسد اجتناب می کنند.
  2. آنها به مافوق خود اعتماد ندارند و معتقدند که رئیس آنها بیشتر از آنچه که مایل هستند از آنها میخواهد.
  3. آنها مستقل هستند و می خواهند تحت معیارهای خودشان تکامل یابند.
  4. آنها فقط کاری را انجام می دهند که مناسب آنهاست، زیرا معنای زندگی را در محل کار نمی یابند.
  5. آنها هیچ کاری برای رضایت مافوق خود یا متمایز ساختن خود از دیگران انجام نمی دهند.
  6. آنها از افتادن در اضطراب بی مورد اجتناب می کنند و در مورد آن عصبی نمی شوند.
  7. آنچه از آنها انتظار می رود را می دهند، اما نه چیزی بیشتر.
  8. آنها تحریک کننده و یاغی نیستند.
  9. آنها کند، آرام و همیشه به دنبال لذت هستند.
  10. آنها تحمل کسالت بالایی دارند.

چگونه با یک فرد منفعل-تهاجمی برخورد کنیم؟

همیشه آسان نیست که بدانید چگونه در برابر یک فرد منفعل – پرخاشگر که به شما احساس واقعی خود را نشان نمی دهد واکنش نشان دهید. آنها باعث ایجاد ناامیدی و یا سوء تفاهم در افراد دیگر می شوند. بهترین راه برای مقابله با یک فرد منفعل – پرخاشگر این است که مراقب صحبت های خود باشید، با آنها خیلی رئیس، سختگیر یا زورگو نباشید.

در محیط حرفه ای، به احتمال زیاد او بسیار مستعد است، بنابراین باید تا حد امکان تلاش کند که ناخودآگاه او را آزار ندهد تا احساس نکند که مورد حمله قرار گرفته است و دیگر نمی خواهد اراده ای برای ارائه بهترین ها در محل کار داشته باشد. این افراد باید دائماً به آنها اطمینان داده شود. اما از قاطعیت دریغ نکنید و به او بگویید چه مشکلی دارد تا بداند رفتارش می تواند به نزدیکانش آسیب برساند.

مشاوره نحوه برخورد با پرخاشگری منفعل

درمان اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

در صورت لزوم برای رهایی از رفتارهای مضر و درمان اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر، باید کمک متخصص در نظر گرفته شود. خدمات درمان اختلالات در کلینیک دکترسلام، ممکن است بر اساس درمان شناختی رفتاری و روان درمانی باشد. همانطور که گفتیم ریشه مشکلات افراد پرخاشگر منفعل، میتواند بسیار گسترده باشد. به همین دلیل برای درمان ابتدا لازم است که روانشناس علل بوجود امدن این اختلال را ریشه یابی کند و سپس با روان درمانی آن را برطرف کند.

درمان اختلال شخصیت منفعل پرخاشگر

رفرنس علمی مطلب: What Is Passive-Aggressive Behavior