مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

مرکز مشاوره دکترسلام 02125917355
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
مشاوره 24ساعته

امکان دریافت مشاوره فوری در هر ساعت از شبانه روز

روانشناسان مجرب

اختصاص روانشناس متخصص در حیطه درخواستی

مشاوره سریع

دریافت مشاوره بدون نیاز به نوبت قبلی

تعرفه مصوب

دریافت مشاوره با تعرفه مصوب سازمان نظام روانشناسی

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

نداشتن انگیزه

مشاوره درمان بی تفاوتی و نداشتن انگیزه

فهرست مطالب

اگر مدام به خود می گویید که نمی خواهید کاری انجام دهید، علل این نداشتن انگیزه و این بی انگیزگی، علائم آن و چگونگی توقف تعلل را بیابید. نداشتن انگیزه حالتی است که تقریباً همه ما در یک زمان آن را تجربه کرده ایم. وقتی بی انگیزه می شویم، گویی قدرت ما را رها کرده است و بسیاری از فعالیت هایی که ما را تشویق می کنند جذابیت خود را از دست می دهند. این احساس اغلب با بی علاقگی و غم همراه است.

بی انگیزگی یکی از علائم اصلی افسردگی است و اگر از علائم نداشتن انگیزه و بی تفاوتی در زندگی خود رنج میبرید، لازم از خدمات مشاوره افسردگی تلفنی یا حضوری با متخصص درمان افسردگی در کلینیک دکترسلام استفاده کنید.

نداشتن انگیزه چیست؟

نداشتن انگیزه از دست دادن انرژی یا انگیزه ای است که از درون می آید. «حوصله انجام هیچ کاری ندارم» جمله ای است که اغلب می گویید و با رفتار منفعلانه همراه است. اشکالی ندارد که گاهی اوقات انگیزه نداشته باشید، اما نه برای مدت طولانی. بسته به شدت آن، متخصصان بین فقدان روحیه و حالت بی تفاوتی تفاوت قائل می شوند.

مشاوره درمان نداشتن انگیزه، بی تفاوتی و افسردگی

بی تفاوتی چیست؟

بی تفاوتی کاهش یا از دست دادن انگیزه در جنبه هایی مانند جهت گیری هدف، فعالیت شناختی و بیان عاطفی است. بی‌تفاوتی به معنای مشکل داشتن برای انجام فعالیت‌ها است و ناشی از خستگی عاطفی یا از دست دادن علاقه عاطفی است. افرادی که از بی تفاوتی رنج می برند نسبت به خواسته ها و احساسات بی تفاوت هستند و تمایل به انجام هیچ کاری ندارند. آنها احساس خستگی زیادی می کنند و بنابراین علاقه ای به حرکت ندارند.

علائم نداشتن انگیزه

در اینجا برخی از بارزترین علائم نداشتن انگیزه آمده است:

01 – داشتن ترس که یک احساس بسیار محدود کننده است، ما را فلج می کند و ما را از حرکت به جلو باز می دارد. وقتی می ترسیم، حتی اگر فقط بخشی از ما آن را تجربه کند، بی انگیزگی و از دست دادن اشتیاق می تواند به عنوان یک مکانیسم دفاعی عمل کند که سعی می کند ما را “ایمن” نگه دارد.

02 – از دست دادن علاقه که شامل از دست دادن تمایل برای پوشش نیازهای اساسی است

03 – وقتی هیچ انگیزه ای نداریم، توانایی های خود را دست کم می گیریم و افکار منفی در مورد محیط و خود داریم.

04 – داشتن نوسانات خلقی، تحریک پذیر بودن و بی تفاوتی از نشانه های ناامیدی و کاهش تحمل ناامیدی به وجود می آید.

05 – تغییر در عادات خواب که باعث میشود شما شروع به بی خوابی کنید و نمی توانید استراحت کافی داشته باشید.

06 – زمانی که در محل کار، انجام کارهای مکانیکی، زندگی بدون انگیزه بی حوصله هستید، ممکن است احساس کنید هیچ چیز به شما انگیزه نمی دهد.

مشاوره روانشناسی بی انگیزگی، نداشتن انگیزه و بی تفاتی در زندگی

چگونه از بی تفاوتی و نداشتن انگیزه خلاص شویم؟

روش های خاصی وجود دارد که به ما امکان می دهد برای رسیدن به هر یک از اهدافمان انگیزه بیشتری داشته باشیم. اگرچه اینها نمونه هایی از انگیزه هستند که می توانند برای هر یک از ما مفید باشند، اما در بسیاری از موارد هر فرد باید خود را بهتر بشناسد تا بداند چگونه به خود انگیزه دهد.

01 – لحظات شادی را خلق کنید

شما باید فعالیت هایی را انتخاب کنید که به شما انگیزه می دهد. این لحظات نباید پیچیده یا خاص و حتی ارزان باشند.

02 – پیاده روی کنید

پیاده روی در هوای آزاد یا در فضاهای طبیعی باعث تقویت سیستم ایمنی و سوخت و ساز بدن می شود و برای سلامتی مفید است. همچنین نور خورشید تولید ویتامین D را تحریک می کند و هورمون های شادی را ترشح می کند.

03 – عوامل حواس پرتی را شناسایی و از بین ببرید

لپ‌تاپ، فیلم‌ها، سریال‌ها یا کاناپه می‌توانند حواس را پرت کنند که باعث می‌شوند احساس بی‌ثمری کنیم و انگیزه خود را از دست بدهیم.

04 – یک برنامه خواب با کیفیت داشته باشید

مشکلات بی خوابی با نداشتن انگیزه و خستگی مرتبط است. داشتن خواب با کیفیت بسیار مهم است.

05 – از منطقه راحتی خارج شوید

اگر هر روز یک روال مشابه را انجام دهیم، چگونه می توانیم بر بی انگیزگی خود غلبه کنیم؟ صبح از خواب بیدار می شویم، کار می کنیم، به خانه می آییم و برای پایان دادن به روزی که به خواب می رویم. ایده خوب این است که چالش های جدید را بپذیریم و از منطقه راحتی خود خارج شویم. خارج شدن از منطقه راحتی “تقویت” اعتماد به نفس است.

06 – داشتن مشاور

مربیگری ابزاری ایده آل برای یافتن انگیزه در هر زمینه ای است، زیرا از طریق این فرآیند می توانید از وضعیت فعلی خود کاملاً آگاه شوید و اهداف جدیدی را برای ایجاد انگیزه در خود تعیین کنید. یک مربی به شما کمک می کند تا به درون خود نگاه کنید تا بفهمید واقعاً چه می خواهید و به شما در رسیدن به آن اهداف کمک می کند.

wikipedia