مرکز مشاوره دکترسلام {کلینیک رواشناسی دکترسلام}

کلینیک روانشناسی دکترسلام

اولین مرکز 24ساعته در ایران

کلینیک روانشناسی دکتر سلام (مرکز مشاوره دکترسلام)
مشاوره تلفنی
مشاوره آنلاین
مشاوره حضوری
سرعت و سهولت

فرآیند نوبت دهی در اسرع وقت صورت میگیرد و حداکثر طی 10دقیقه به تراپیست مجرب در حیطه درخواستی وصل میشوید.

تعرفه های مصوب

کلیه خدمات با تعرفه کمتر از تعرفه مصوب 1402 انجام میشود. همچنین تمامی مشاورین بیش از 10سال تجربه کاری دارند.

تایم کاری منعطف

شما در هر ساعت از شبانه روز و حتی در ایام تعطیل، میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری استفاده کنید.

سوالات متداول

از آنجا که شعار ما سرعت و سهولت در دریافت مشاوره روانشناسی است، شما با یک تماس یا پیغام در واتساپ میتوانید برای دریافت مشاوره اقدام کنید (لازم به ذکر است ما در کمتر از نیم ساعت شما را به روانشناس متخصص در حیطه درخواستی وصل میکنیم)

بله! تمامی روانشناسان ما دارای بیش از 10سال تجربه کاری هستند، همگی عضو انجمن رواشناسان ایران می باشند و صلاحیت آنها از فیلتر مدیریت احراز شده است.

قبل از برقرای جلسات مشاوره، سیستم ارجاع مجموعه (تیم پشتیبان) و سوپروایزر مرکز که دارای تحصیلات روانشناسی هستند، موضوع شما را بررسی میکنند و روانشناس متخصص در حیطه درخواستی را برای شما انتخاب میکنند تا بطور قطع از جلسات خود رضایت کاملی داشته باشید

بحران میانسالی

مقاله بحران میانسالی

فهرست مطالب

غیرمعمول نیست که افراد با آنچه به عنوان “بحران دهه سی یا چهل” شناخته میشود مواجه شوند. آیا احساس پوچی و سرگردانی می کنید؟ نزدیک به 40 سال سن دارید؟ اگر دچار بحران میانسالی شده باشید، این مطلب که ترجمه یک مقاله فرانسوی است به شما در شناسایی علائم و نحوه برخورد با آن کمک میکند.

افرادی که دچار بحران میانسالی هستند با مرگ و میر خود دست و پنجه نرم می کنند و از بخشی از مسئولیت خود برای تفریح و سرگرمی شانه خالی می کنند. به همین دلیل است که اصطلاح «بحران میانسالی» اغلب ما را به فکر معشوقه ها و خودروهای اسپورت می اندازد. افزایش سن با خود احساس افسردگی، پشیمانی و اضطراب را به همراه دارد و بحران میانسالی مرحله ای است که به افراد کمک می کند وقتی متوجه می شوند نیمی از عمرشان گذشته است، دوباره احساس جوانی کنند. اما آشفتگی عاطفی که برخی افراد در میانسالی تجربه می‌کنند، همیشه منجر به تغییراتی در سبک زندگی نمی‌شود که شما را به تجدید قوا وادار کند. به همین دلیل مشاوره روانشناسی تلفنی میتواند به شما کمک کند که با همراهی یک روانشناس از این بحران عبور کنید و دوباره حس و حال مثبت خود را بازیابی کنید.

بحران میانسالی چیست؟

در واقع افرادی که این بحران میانسالی را پشت سر می گذارند، چه از نظر حرفه ای و چه شخصی، اغلب احساس می کنند در دام افتاده، گم شده یا گیر افتاده اند. اگرچه بسیاری از مردم می گویند این یکی از بهترین مراحل زندگی است، اما فشار روحی در این سن بالاست. مدت زمان این بحران بسته به فرد و اینکه چه چیزی این احساسات را تحریک می کند متفاوت است. در بسیاری از موارد اغلب مدتی طول می کشد تا افرادی که این خلأ را احساس می کنند متوجه شوند که چیزی آنها را آزار می دهد یا در زندگی آنها اشتباه پیش می رود.

بحران میانسالی توسط هر فردی متفاوت احساس می شود، اما برای بسیاری می توان آن را به عنوان سرخوردگی از زندگی در بزرگسالی جوان تعریف کرد. به عبارت دیگر، 30 یا 40ساله ها می توانند احساس گمشدگی و قطع ارتباط با زندگی «واقعی» کنند.

در بسیاری از موارد، علل این احساسات می تواند ناشی از تغییرات یا ناامیدی در این دوره از زندگی باشد. به عنوان مثال جدایی، اخراج یا ناامیدی در حرفه خود و … همچنین، یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث ایجاد بحران میانسالی شود، مقایسه با دوستان یا افراد دیگر در آن سن است. به عنوان مثال، اینکه دیگران قبلاً ازدواج کرده‌اند است.

پاسخ به سوال بحران میانسالی چیست

علائم بحران میانسالی

در اینجا برخی از علائمی وجود دارد که می تواند به شما در شناسایی بحران میانسالی کمک کند. اگر فکر می کنید در این شرایط هستید و نمی دانید چگونه با آن کنار بیایید، به شما توصیه می کنیم از مشاوره روانشناسی حضوری یا تلفنی یا آنلاین در واتساپ استفاده کنید:

رفتارهای تکانشی: تکانشگری گاهی اوقات می تواند با افرادی مرتبط باشد که دچار بحران میانسالی می شوند. دلیل این امر این است که ممکن است متوجه شده باشید که از جنبه های خاصی از زندگی خود متنفر هستید که می تواند شما را به سمت اقدامات تکانشی مانند ترک شغل یا شریک زندگی خود سوق دهد.

احساس نیاز به تغییر: یک نشانه آشکار از احساس “گم شدن” شما در میانسالی، نیاز به تغییر در زندگی است که می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که شما خلأ خاصی در زندگی خود احساس می‌کنید.

شما احساس ارتباط با دوستان خود نمی کنید: گاهی اوقات در طول یک بحران میانسالی، روابط شما ممکن است آسیب ببیند. در واقع ممکن است نخواهید خود را در محیطی بیابید که در آن همه مسیری را طی می کنند که در آن احساس هویت یا راحتی نمی کنید.

شما در تصمیم گیری مشکل دارید: زمانی که فردی دچار بحران میانسالی می شود، فشار بر او برای تصمیم گیری می تواند تصمیم را حتی دشوارتر کند. فی اواقع در این مرحله، طبیعی است که افراد گزینه های مختلف زیادی را بررسی کنند تا بفهمند در آینده چه کاری ممکن است انجام دهند.

احساس تنهایی یا انزوا: افرادی که این احساسات را تجربه می کنند ممکن است از دیگران احساس انزوا کنند. به خصوص اگر این احساسات ناشی از مقایسه با اطرافیانشان باشد. در این مواقع می توانیم این احساس را داشته باشیم که دیگران همه چیز را فهمیده اند و برای ما اینطور نیست.

احساس بدون جهت یا هدف مشخص: یک بحران میانسالی می‌تواند بر توانایی ما برای دیدن مسیر حرکت و همچنین هویت ما تأثیر بگذارد. دلیل آن این است که در طول این احساسات، افراد دچار سردرگمی، عدم اطمینان و احساس گیر افتادن زیادی می شوند.

افسردگی و اضطراب: بحران های میانسالی آسان نیستند. گاهی اوقات این احساسات می تواند با علائم افسردگی و اضطراب همراه باشد. این میتواند ناشی از انزوا، عدم انگیزه یا نحوه درک فرد از زندگی خود باشد.

ناامنی: در نهایت یک زن یا یک مرد 30 ساله که این احساسات پوچی را تجربه می کند نیز می تواند احساس ناامنی بسیاری کند. دلیل آن این است که وقتی با این احساسات روبرو می شوند، بسیاری از مردم از جایگاه خود در جهان یا اینکه چه کسی می خواهند باشند مطمئن نیستند.

بررسی علائم بحران میانسالی

روانشناسی بحران میانسالی

اگر مطمئن نیستید که چگونه با بحران میانسالی مقابله کنید، میتوانید از مشاوره فردی استفاده کنید. با کار و تلاش درونی، افراد می توانند بر احساسات مرتبط با بحران میانسالی غلبه کنند. اما این احساسات می تواند با سایر مسائل بهداشت روانی مانند اختلالات اضطرابی یا افسردگی نیز مرتبط باشد. بنابراین مهم است با کمک روانشناسی بحران میانسالی بدانیم چرا با بحران وجودی مواجه هستیم. چند نکته روانشناسی بحران میانسالی وجود دارد که ممکن است کمک کند:

زمان بیشتری را صرف خودشناسی کنید: یکی از دلایلی که شما دچار این بحران وجودی می شوید دقیقاً به این دلیل است که باید بفهمید که چه کسی هستید و در زندگی چه می خواهید. بنابراین ممکن است مهم باشد که برای تأمل و شناخت بهتر یکدیگر وقت بگذارید. برای مثال تهیه فهرستی از آنچه در زندگی می‌خواهید و برنامه‌ریزی برای رسیدن به آن‌ها با مراقبه می‌تواند به شما کمک کند.

صبور باشید: لازم نیست تا چهل سالگی همه چیز را را فهمیده باشید یا به همه چیز رسیده باشید. در واقع این احتمال وجود دارد که در طول زندگی خود نیاز به تغییر خود داشته باشید تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. یعنی شما هرگز همان آدم قبلی نخواهید بود و طبیعی است که در طول زندگی تغییر کنید و اولویت های دیگری داشته باشید.

از منطقه امن ذهنی خارج شوید: بحران میانسالی ممکن است با این واقعیت مرتبط باشد که شما باید از منطقه راحتی خود خارج شوید یا برای شناخت خود باید تجربیات و دانش جدید را کشف کنید. بنابراین یکی از کلیدهای غلبه بر این خلأ این است که از منطقه راحتی خود خارج شوید.

در مورد آن صحبت کنید: گاهی اوقات فکر می کنیم تنها کسانی هستیم که احساسات خاصی را تجربه می کنیم. به همین دلیل ممکن است زمان آن رسیده باشد که در مورد آن به عزیزان خود بگویید. این به شما دیدگاه‌های دیگری را می‌دهد که می‌تواند به شما در مقابله با شرایط کمک کند.

تحت درمان قرار بگیرید: روانشناس میتواند به شما کمک کند خود را بهتر بشناسید و زندگی خود را آنطور که واقعاً می خواهید پیکربندی مجدد کنید. بنابراین اگر احساس کنید این احساسات بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد درمان مفید خواهد بود.

بررسی روانشناسی بحران میانسالی

بحران میانسالی در زنان

به طور متوسط ​​20 درصد از زنان از بحران میانسالی رنج می برند و بیشتر در سنین 35 تا 55 سالگی دیده می شود. یک بحران بسیار دردناک اگر احساس می کنید که دچار بحران میانسالی هستید یا شریک زندگی تان با این مشکل مواجه است، قبل از هر اقدامی باید با گسترش دانش و درک خود، درک درستی از مشکلی که با آن روبه رو هستید به دست آورید.

در ابتدا تصور بر این بود که این تعارض در مردان رخ می دهد و زنان را تحت تأثیر قرار نمی دهد، اما بعداً این ادعا رد شد زیرا مشخص شد که زنان نیز همین تعارض را با مردان دارن. وضعیت سلامت روان زنان در 40 سالگی بدتر از مردان است و این بحران بیش از همه آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.

مطمئناً زنان در حدود سن 40 سالگی (35-55 می توانند باشند) و با ورود به میانسالی یک ارزیابی عمیق و قضاوت از گذشته و زندگی خود انجام می دهند. مشخص شده است که زنان شاغل نسبت به زنانی که فقط دغدغه خانه داری و مراقبت از فرزندان خود را دارند کمتر نگران این موضوع هستند و مثبت اندیشتر هستند.

بنابراین اگر در آستانه 40 سالگی هستید و این را پشت سر گذاشته اید و با تفکر و تحلیل عمیق به گذشته برگشته اید، نگران نباشید. این مرحله زندگی برای اکثر افراد اتفاق می افتد و افراد تجربیات مختلفی از آن دارند. برای گذشتن هر چه سریعتر از بحران میانسالی در زنان میتوانید با مشاورین روانشناس مجموعه ما بصورت تلفنی یا حضوری صحبت کنید.

بررسی بحران میانسالی در زنان

بحران میانسالی در مردان

بحران میانسالی مردان دوره ای از زندگی مردان است که نگاه دقیقی به زندگی فعلی خود دارند. آنها فکر می کنند باید خوشحال باشند و اگر احساس می کنند نیاز به ایجاد یک تغییر بزرگ دارند، فکر می کنند باید در اسرع وقت این کار را انجام دهند. این افکار می توانند باعث بحران میانسالی شوند. اما زمانی که متوجه شدید که در این مرحله هستید، می توانید با انتخاب های عاقلانه خود را از بحران میانسالی نجات دهید و زندگی شادتری داشته باشید.

بحران میانسالی می تواند ناشی از عواملی مانند سن، تصادف یا تغییر در معیارهایی باشد که فرد خود را با آن می سنجد. در حالی که امید به زندگی حدود 70 سال است و بسیاری از افراد در دهه بیست زندگی خود تشکیل خانواده می دهند، بحران میانسالی اغلب در دهه 40 سالگی یا در افرادی که فرزند ندارند رخ می دهد. اکنون که مردم دیرتر بچه دار می شوند، برخی از مشاوران مشاهده می کنند که این بحران بیشتر به سن مربوط می شود تا احساس جوانی و کمتر مفید بودن.

بررسی بحران میانسالی در مردان

error: شما قادر به کپی مطالب این سایت نیستید
پیمایش به بالا